Τα πιο αφράτα και «κολασμένα» brownies με μερέντα που έχετε δοκιμάσει ποτέ

Τα πιο αφράτα και «κολασμένα» brownies με μερέντα που έχετε δοκιμάσει ποτέ

Πανεύκολα και τόσο λαχταριστά που θα γεμίσετε από ευτυχία.

Μιας και οι γιορτές καλά κρατούν ακόμα, ας αναβάλουμε για λίγο ακόμα την άτιμη τη δίαιτα για να φτιάξουμε αυτό το ονειρεμένο γλυκό, γεμάτο από μερέντα, κακάο και σοκολάτα γάλακτος. Καλύτερο και από σεξ, ψέματα δεν θα σας πούμε.

Υλικά

1 κούπα βούτυρο
2 1/4 κούπες λευκή ζάχαρη
1/2 κούπα Μερέντα
4 μεγάλα αβγά
1 1/4 κούπα κακάο
1κ.γ. αλάτι
1κ.γ. baking powder
1κ.γ. σκόνη εσπρέσο
1κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C και βουτυρώστε ένα ταψί.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώστε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο. Ρίξτε μέσα τη ζάχαρη και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μην το αφήσετε να βράσει. Βγάλτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τη Μερέντα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.
3. Ρίξτε το μείγμα στο μίξερ, προσθέστε το κακάο, τα αβγά, το αλάτι, το baking powder, τον εσπρέσο και τη βανίλια και χτυπήστε τα όλα μαζί καλά. Προσθέστε το αλεύρι και τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν εντελώς.
4. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί (πρέπει να είναι πολύ παχύρρευστο και κολλώδες) και ψήστε το για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από μέσα. Οι γωνίες θα πρέπει να είναι ψημένες και το κέντρο υγρό αλλά όχι άψητο. Αφήστε το να κρυώσει στη σχάρα και σερβίρετε.