Τραγανό επιδόρπιο με μήλο και δημητριακά

Τραγανό επιδόρπιο με μήλο και δημητριακά

Ένα κλασικό αμερικάνικο επιδόρπιο, απλό, γρήγορο και κυρίως χορταστικό και υγιεινό. Ο ιδανικός επίλογος για ένα γεμάτο γεύμα ή το κυριακάτικο απογευματινό γλυκό σου παρέα με μία μπάλα παγωτό βανίλια.

Υλικά

5 μεγάλα μήλα (κομμένα κυδωνάτα)

2 κούπες κατεψυγμένα μούρα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε ποικιλία)

¾ κούπες μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη

1½ κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη

1/3 αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/8 κουτ. γλυκού αλάτι

5 κουτ. σούπας βούτυρο

1/3 κούπας βρώμη

Εκτέλεση

1.Προθερμένετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε ένα βαθύ ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος.

2.Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα μήλα, τα μούρα, τη μισή μαύρη ζάχαρη, τη μισή κανέλα, το αλάτι και ανακατέψτε καλά μέχρι αναμειχθούν τα υλικά. Απλώστε το μείγμα στο ταψάκι.

3.Σε ένα μπολ ανακατέψτε την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι και την υπόλοιπη κανέλα και το βούτυρο. Στη συνέχεια το χτυπάτε με το μπλέντερ μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Βάλτε τις νιφάδες βρώμης και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθεί το μείγμα και τα να πάνε τα υλικά παντού.

4.Βάλτε το μείγμα της βρώμης πάνω από τα μήλα και σκεπάστε τα. Ψήστε για 40-45 λεπτά μέχρι το πάνω μέρος να γίνει τραγανό και να πάρει χρώμα.