Υπάρχουν κανόνες για να απολαύσουμε το ούζο ακόμη περισσότερο;

Η Σαρακοστή δεν είναι μόνο ευκαιρία για να νηστέψουμε, αλλά και για να έρθουμε κοντά με τα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα. Γύρω από τα γιορτινά τραπέζια μοιραζόμαστε νόστιμους μεζέδες, ιστορίες και χαμόγελα. Τσουγκρίζουμε ποτήρια με ούζο, ανταλλάσσουμε ευχές και απολαμβάνουμε λίγο περισσότερο κάθε στιγμή.

Οι συγκεντρώσεις σε σπίτια και ταβερνάκια αυξάνονται αυτές τις ημέρες του χρόνου, καθώς η διάθεση όλων είναι πιο χαλαρή. Σε αυτό φυσικά βοηθάει και το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε περίσταση εδώ και πολλά χρόνια… Συνοδεύει άψογα τους σπιτικούς νηστίσιμους μεζέδες που ετοιμάζουμε με μεράκι και μας ανεβάζει τη διάθεση. Γίνεται αφορμή για να οργανώνουμε μικρές ή μεγαλύτερες συγκεντρώσεις με φίλους και να μοιραζόμαστε στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Πόσο μάλλον τις ημέρες της Σαρακοστής, που προσπαθώντας να ακολουθούμε τις παραδόσεις, επιζητούμε και ένα παραδοσιακό ποτό. Για αυτό και εδώ και χρόνια επιλέγουμε το απόσταγμα που παράγεται στο Πλωμάρι της Λέσβου από την οικογένεια Καλογιάννη με αγάπη και μεράκι. Γιατί ποιος δεν θέλει να προσφέρει το καλύτερο στην οικογένεια και τους φίλους του;

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου είναι το «μυστικό» που μάθαμε από τους γονείς μας και πάντα μας φέρνει όμορφες αναμνήσεις: Συγκεντρώσεις, τραπεζάκια δίπλα στη θάλασσα, τσουγκρίσματα σε μεζεδοπωλεία, ονειρικά σκηνικά από νησιά… Εικόνες που μας κάνουν να αντιμετωπίζουμε τη ζωή λίγο πιο αισιόδοξα και να εκτιμάμε τις μικρές στιγμές. Και κάπως έτσι ένα ποτήρι με ούζο μετατρέπεται στο χαρακτηριστικό εθνικό απόσταγμα, που χρόνια τώρα ενώνει τις παρέες, συμπυκνώνοντας στη γεύση και στα αρώματά του όλη την πεμπτουσία της ελληνικής κουλτούρας...

Διαβάστε περισσότερα στο Sarakosti.gr

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies