Monday funday: Τα «μυστικά» της Μόνης Δευτέρας που Αγαπάμε!

Monday funday: Τα «μυστικά» της Μόνης Δευτέρας που Αγαπάμε!

Στην περίπτωση, λοιπόν, που αυτή την Καθαρά Δευτέρα θέλεις να πας την έννοια του «Monday funday» σε άλλο, περισσότερο παρεΐστικο επίπεδο, καλό είναι να οργανωθείς εγκαίρως.

Αν υπάρχει μια Δευτέρα για την οποία μπορούμε με βεβαιότητα να ισχυριστούμε πως την περιμένουμε πώς και πώς, τότε αυτή δεν είναι άλλη από την Καθαρά Δευτέρα. Για την ακρίβεια, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως η Καθαρά Δευτέρα, είναι η Μόνη Δευτέρα που Αγαπάμε!

Τι και αν η Cyber Monday μας προσφέρει τα τελευταία χρόνια την ευκαιρία να κάνουμε τις πιο συμφέρουσες αγορές μέσω Διαδικτύου; Στο τέλος, η Ash Monday παίρνει τα «εύσημα». Και αυτό γιατί μας προσφέρει την ιδανική αφορμή να «ξεφύγουμε» για λίγο από το απαιτητικό μας πρόγραμμα και να έρθουμε -ξανά- κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, #agapamedeftera!

Στην περίπτωση, λοιπόν, που αυτή την Καθαρά Δευτέρα θέλεις να πας την έννοια του «Monday funday» σε άλλο, περισσότερο παρεΐστικο επίπεδο, καλό είναι να οργανωθείς εγκαίρως.

Διότι αξίζει να εκμεταλλευτείς την ευκαιρία που σου δίνεται να δημιουργήσεις νέες, όμορφες αναμνήσεις με τις φίλες και τους φίλους σου, με όσους εύχεσαι να συναντούσες πιο συχνά, καθώς οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας σας κρατούν σε απόσταση. Με λίγα λόγια, είναι σημαντικό να μην αφήσεις άλλες στιγμές να φύγουν από τα χέρια σου!

Queen 2

Πώς θα είστε Μαζί τη Μόνη Δευτέρα που Αγαπάμε

Πώς θα καταφέρεις, όμως, να οργανώσεις μια απολαυστική συνάντηση με την παρέα σου την Καθαρά Δευτέρα, αν δεν το έχεις ξανακάνει στο παρελθόν; Ο βαθμός δυσκολίας είναι μικρός έως ελάχιστος και με τις κατάλληλες συμβουλές, θα μπορέσεις να φέρεις εις πέρας τον στόχο σου και μάλιστα, δίχως να ταλαιπωρηθείς.

Στη δική μου περίπτωση, τη Μόνη Δευτέρα που Αγαπάμε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο «Μαζί». Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις για να πάρεις ιδέες και να οργανώσεις εύκολα το δικό σου παρεΐστικο gathering φέτος την Καθαρά Δευτέρα.

Η πρόσκληση η σωστή

Ξεκινάμε από τα βασικά, δηλαδή από το πώς θα προσκαλέσεις τις φίλες σου…

Ο πλέον διασκεδαστικός τρόπος για να τις αιφνιδιάσεις ευχάριστα και να κλέψεις τις εντυπώσεις είναι να επισκεφτείς το agapamedeftera.gr. Με ελάχιστα «κλικς» στέλνεις στην καθεμία μια πρόσκληση για να περάσετε Μαζί τη Μόνη Δευτέρα που Αγαπάμε. Και σου έχω και καλύτερο: με κάθε αποστολή, βοηθάς και τον Μακεδονικό Χαλβά να στηρίξει το έργο του Σωματείου ΠΝΟΗ-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού, ενώ μπαίνεις και σε κλήρωση για να κερδίσεις λαχταριστά προϊόντα! Εγώ, μάλιστα, χρησιμοποίησα ήδη την πλατφόρμα και οι φίλες μου ενθουσιάστηκαν τόσο από το κάλεσμα, που απολαύσαμε ήδη ένα pre-καθαροδευτεριάτικο πικ νικ!

Queen 3

Η τοποθεσία-«κλειδί»

Προτού στείλεις, βέβαια, τις προσκλήσεις σου, καλό είναι να έχεις αποφασίσει πού θα χαρείς με τις φίλες σου την Καθαρά Δευτέρα. Είτε μείνετε στην πόλη αυτό το τριήμερο ή επιλέξετε να επισκεφθείτε μια πράσινη «όαση» κοντά στο κλεινόν άστυ ή κάποιον άλλο προορισμό, το πικ νικ αποτελεί μια εξαιρετική ιδέα!

Γιατί; Διότι θα σας βοηθήσει να έρθετε ξανά σε επαφή με τη φύση και φυσικά, να κάνετε οικονομία και να αποφύγετε τον πανικό που θα επικρατεί εκείνη την ημέρα στις περισσότερες ταβέρνες και εστιατόρια.

Στην περίπτωση που ζείτε στην Αττική και δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να απομακρυνθείτε από την περιοχή σας, το Τατόι συνιστά -εγγυημένα, εκεί πήγαμε και εμείς!- μια υπέροχη επιλογή για βόλτα στη φύση και πικ νικ.

Queen 4

Το απαραίτητο μενού για σίγουρη απόλαυση

Από την τοποθεσία, περνάμε στο μενού. Στην περίπτωση που δεν «το έχεις» με τη μαγειρική ή απλούστατα, δεν έχει τύχει να ετοιμάσεις νηστίσιμα εδέσματα στο παρελθόν, δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Με λίγα χρήματα και ένα πέρασμα από το σουπερμάρκετ της γειτονιάς σου, μπορείς να δημιουργήσεις το πιο «πλούσιο» καλάθι για πικ νικ.

Αν δεν γνωρίζεις τι αξίζει να συμπεριλάβεις στο μενού της Καθαράς Δευτέρας, μπορείς απλώς να «κοπιάρεις» το δικό μας μενού με τα «must» εδέσματα που αξίζουν μια θέση σε κάθε καθαροδευτεριάτικο τραπέζι -ή κάθε καρό τραπεζομάντηλο, στη δική μας περίπτωση!

Τι αξίζει να προμηθευτείς εκτός από την παραδοσιακή λαγάνα; Ταραμοσαλάτα, γίγαντες, χταποδάκι πικάντικο ή ξυδάτο, ντολμαδάκια, ελιές, τουρσί και φυσικά, Μακεδονικό Χαλβά -και μάλιστα, σε όλες τις αγαπημένες γεύσης, για να υπάρχει η απαραίτητη ποικιλία! Θα τα βρεις όλα έτοιμα στο σουπερμάρκετ και θα στήσεις το πιο απολαυστικό, instagramable και ταυτόχρονα παραδοσιακό πικ νικ για τη Μόνη Δευτέρα που Αγαπάμε.

Queen 5

Η άνετη και ταυτόχρονα instagram-ική ενδυμασία

Σε ό,τι αφορά στην ενδυμασία, την Καθαρά Δευτέρα «όλα παίζουν». Στην περίπτωση όμως, που επιλέξετε πράγματι να πάτε για πικ νικ στη φύση, καλό είναι να ντυθείτε με άνετα ρούχα. Αν σκοπεύετε, μάλιστα, να ποζάρετε στην κάμερα και να «ανεβάσετε» την καθιερωμένη selfie με το hashtag #agapamedeftera στα social media, τότε αξίζει να προτιμήσετε wrap «αέρινα» φορέματα και φυσικά, τη διαχρονική, chic και άκρως ανοιξιάτικη μαρινιέρα.

Με φόντο το πράσινο της φύσης και με το καλάθι του πικ νικ σε πρώτο πλάνο, θα κάνετε σίγουρα τη διαφορά με τα Instagram stories σας.

Queen 6

Τα «must» items

Τέλος, για να είσαι σίγουρη πως το πικ νικ με τις φίλες σου θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, μην ξεχάσεις να τοποθετήσεις στο καλάθι του πικ νικ χάρτινα πιατάκια και ποτήρια και φυσικά, μερικά πιρουνάκια και χαρτοπετσέτες. Επίσης, για να είστε περισσότερο άνετες στη φύση, δοκιμάστε να στρώσετε το καρό τραπεζομάντηλό σας (εμείς επιμένουμε κλασικά και… Instagram-ικά στο γαλάζιο καρό) πάνω σε μια λινάτσα.

Τα ψάθινα καπέλα είναι προαιρετικά, αλλά σε κάθε περίπτωση το πιο σημαντικό item της ημέρας είναι ο χαρταετός. Ακόμη και αν δεν καταφέρετε να τον απογειώσετε, το πιθανότερο σενάριο είναι πως θα μπορέσετε να βγάλετε μερικές εξαιρετικές φωτογραφίες δίπλα του.

Queen 7

Monday Funday, λοιπόν, και σπεύσε να στείλεις τις προσκλήσεις σου από το agapamedeftera.gr στα αγαπημένα σου πρόσωπα που σου έχουν λείψει, φροντίζοντας φέτος να είμαστε Μαζί… τη Μόνη Δευτέρα που Αγαπάμε.

#agapamedeftera

#makedonikoshalvas