Πέντε τρόποι για να νιώσεις και εσύ μια Proud Coffee Maker στο σπίτι

Πέντε τρόποι για να νιώσεις και εσύ μια Proud Coffee Maker στο σπίτι

Μπορεί, ο καφές που μόλις έφτιαξα, να έχει τις ατέλειές του, αλλά τον έφτιαξα με τα χεράκια μου και αισθάνομαι περήφανη για αυτό.

Οκτώ το πρωί και η Bella βρίσκεται ήδη στην άκρη του κρεβατιού μου και γουργουρίζει. Σηκώνομαι νωχελικά και κατευθύνομαι προς την κουζίνα. Αφού γεμίσω με τροφή το μπολάκι της, προετοιμάζομαι για τη δική μου απαραίτητη συνήθεια, εντός πια, τον καφέ μου. Ένα χαρμάνι φίλτρου 100% specialty arabica, γεμάτο νότες κακάο, ξηρών καρπών και βανίλιας, το Day Dream Blend από την Coffee Island είναι η νέα μου αγαπημένη εμμονή.

Μπορεί, ο καφές που μόλις έφτιαξα, να έχει τις ατέλειές του, αλλά τον έφτιαξα με τα χεράκια μου και αισθάνομαι περήφανη για αυτό.

Τον απολαμβάνω, λοιπόν, στο μπαλκόνι με την πρωινή δροσιά, τη γάτα μου στα πόδια μου και το άρωμα της λεβάντας που φύτεψα πρόσφατα, να με «ταξιδεύει» μακριά από το κλεινόν άστυ, μέχρι τις φάρμες καφέ της Αιθιοπίας και της Κολομβίας. Λίγες ασκήσεις yoga, μερικές γουλιές από τον δικό μου ψαγμένο καφέ και μισή ώρα ηρεμίας προτού ανοίξω το laptop, αρκούν για να μου προσφέρουν την ώθηση που χρειάζομαι.

111

Οφείλω να παραδεχθώ, βέβαια, ότι δεν ήμουν πάντα τόσο άνετη και «ζεν». Αυτές είναι μερικές μόνο από τις νέες συνήθειες που απέκτησα το τελευταίο διάστημα εντός σπιτιού και οι οποίες αναβάθμισαν την καθημερινότητά μου.

Όλα ξεκίνησαν ένα απόγευμα στις αρχές του περασμένου Απρίλη, όταν την ώρα που σκρόλαρα στο Facebook, «κόλλησα» με το βίντεο της νέας καμπάνιας της Coffee Island. Αποτελεί ουσιαστικά έναν ύμνο στη διαφορετικότητα, τη μοναδικότητα της κάθε προσωπικότητας και τη δημιουργικότητα. Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο «κέντρισε» το ενδιαφέρον μου. Διότι με βοήθησε να κατανοήσω ότι είναι εκείνες οι μικρές «ατέλειες» που κάνουν έναν καφέ που φτιάχνεται από τα χέρια μας, τόσο μοναδικό. Και πίστεψέ με, κανένας καφές δεν είναι ντροπή, ειδικά όταν φτιάχνεται από εσένα για… εσένα.

Ιδού, λοιπόν, πώς κατάφερα να ετοιμάζω κάθε μέρα τον δικό μου, special καφέ στο σπίτι και να νιώθω μια Proud Coffee Maker.

#1 Ανακαλύπτοντας το δικό μου, ξεχωριστό χαρμάνι

Όπως ακριβώς εγώ, έτσι και το χαρμάνι που θα αναβάθμιζε την καθημερινότητά μου, έπρεπε να είναι μοναδικό και να μπορούσε να ενθουσιάσει τον ουρανίσκο μου. Αποφάσισα, λοιπόν, να κάνω μια online περιήγηση στο καφεκοπτείο της Coffee Island για να ανακαλύψω εκείνον τον καφέ που θα ανταποκρινόταν στις γευστικές μου προτιμήσεις. Τα «καλούδια» που είδα ήταν πολλά και πραγματικά οι specialty coffees, οι ξεχωριστοί Single Estates και οι προσεκτικά διαλεγμένοι καφέδες, με εντυπωσίασαν. Να έλεγα «ναι» στον ελληνικό special καφέ με γευστικό προφίλ από ταμπάκο, σοκολάτα και γήινες νότες ή να προτιμούσα τον Single Estate Colombia Ibague που «μυρίζει» περγαμόντο, βανίλια και ψημένο αμύγδαλο;

2222

#2 Ένα «κλικ» και το ταξίδι ξεκινά

Σε πρώτο στάδιο, αποφάσισα να προτιμήσω την πάντα αγαπημένη επιλογή του καφέ φίλτρου και να παραγγείλω το 100% specialty arabica χαρμάνι Day Dream Blend, που θα ομολογήσω ότι με κέρδισε από την πρώτη γουλιά. Η online παραγγελία μου από το My Coffee Island App έφτασε στην πόρτα μου μέσα σε μόλις 20 λεπτά της ώρας. Simple as that! Μόνο με το «άγγιγμα» της οθόνης του smartphone μου.

7777

#3 Η σημασία του κατάλληλου εξοπλισμού

Αμέσως μόλις πήρα τον ξεχωριστό μου καφέ, βέβαια, συνειδητοποίησα ότι προκειμένου να κάνω πραγματικότητα τις μοναδικές μου δημιουργίες, έπρεπε να έχω στην κουζίνα μου τον κατάλληλο εξοπλισμό. Και ήξερα ακριβώς τι ήθελα να αποκτήσω. Εκείνη τη Chemex καφετιέρα που «ανέβαζε» στα Instagram stories της η φίλη μου η Αθηνά. Όχι, δεν είχα σκοπό να την «κοπιάρω». Ήθελα απλώς να πειραματιστώ με τον δικό μου τρόπο. Παρήγγειλα, λοιπόν, τα «εργαλεία» που χρειαζόμουν: Μια Chemex καφετιέρα και μια ζυγαριά με χρονόμετρο, χάρτινα φίλτρα Chemex και έναν βραστήρα σερβιρίσματος Hario και ήμουν έτοιμη να ξεδιπλώσω το ταλέντο του coffee maker!

9999

#4 Όταν ένα YouTube tutorial αναβαθμίζει τη ζωή στο σπίτι

Το παραδέχομαι. Τις πρώτες… 20 ημέρες που έμεινα σπίτι, περνούσα τα απογεύματά μου πάνω από το smartphone, βλέποντας στο YouTube tutorials για το πώς να φτιάξω το τέλειο DIY scrub με μαύρη ζάχαρη. Και η αλήθεια είναι πως δεν μετάνιωσα για εκείνες τις beauty ώρες στον καναπέ. Ωστόσο, τον περασμένο μήνα, όταν και πήρα την απόφαση να αρχίσω να ετοιμάζω τον δικό μου καφέ στο σπίτι, ανακάλυψα πως στο YouTube υπάρχουν πολλά «how to» βίντεο με ακόμη πιο special περιεχόμενο. Διότι όπως αποδείχθηκε, μια «ματιά» στο YouTube channel της Coffee Island, ήταν αρκετή για να καταφέρω να φτιάξω μόνη μου καφέ με τη μέθοδο Chemex.

Παρακολούθησα, λοιπόν, το βίντεο για την εκχύλιση με τη συγκεκριμένη μέθοδο και ακολούθησα βήμα-βήμα και ευλαβικά τις οδηγίες. Έβρασα νερό, ξέπλυνα το χάρτινο φίλτρο και άδειασα την καφετιέρα. Στη συνέχεια, μούσκεψα τον καφέ με διπλάσια ποσότητα νερού και άρχισα να χρονομετρώ, ρίχνοντας αργά το υπόλοιπο νερό στην κανάτα. Έπειτα από λίγα λεπτά, απόλαυσα την πρώτη μου δημιουργία. Και δεν φαντάζεσαι πόσο περήφανη ένιωσα… έστω και αν δεν είχε καμία σχέση με τον «τέλειο», instagramικό καφέ της Αθηνάς.

athinaasssss

#5 Κάνοντας share την εμπειρία

Και επειδή τα καλά πράγματα στη ζωή έχουν ακόμη μεγαλύτερη αξία όταν τα μοιραζόμαστε, ήξερα πως είχα κάθε λόγο να κάνω κι εγώ share τις μοναδικές μου coffee δημιουργίες στα SoMe, παρουσιάζοντας τες με περισσή υπερηφάνεια!

athiooooo

Σε κάποιες περιπτώσεις αρκεί μια μικρή προσωπική δημιουργία για να αναβαθμίσει την ημέρα σου και στην περίπτωση του καφέ, μια κούπα από ένα υψηλής ποιότητας προϊόν, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μπες και εσύ στον θαυμαστό κόσμο του καφεκοπτείου της Coffee Island για να ξεκινήσεις τα δικά σου σπιτικά coffee making stories! Διότι κανένας καφές δεν είναι τόσο μοναδικός, όσο εκείνος που ετοιμάζεις με τα χεράκια σου, ακόμη και αν δεν είναι «τέλειος».