Τα low calorie cocktails που θα αναβαθμίσουν τις καλοκαιρινές βραδιές στο μπαλκόνι

Τα low calorie cocktails που θα αναβαθμίσουν τις καλοκαιρινές βραδιές στο μπαλκόνι

Όλα όσα χρειάζεσαι για μία τέλεια βραδιά... χωρίς καν να βγεις από το σπίτι!

Τι χρειάζεται ένα καλοκαιρινό σούρουπο για να γίνει συναρπαστικό; Μωβ και πορτοκαλί χρώματα να χάνονται στον ορίζοντα, παιδικά γέλια να ακούγονται από τον δρόμο, απλωμένα πόδια στα κάγκελα του μπαλκονιού, άρωμα σιτρονέλας, τις κολλητές μας να συζητάμε μαζί τους για σχέσεις και σχέδια, μία ζακέτα ριχτή στους ώμους για όταν πέσει ο ήλιος. Ειλικρινά, λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με αυτά τα απογεύματα στο μπαλκόνι, ειδικότερα όταν συνοδεύονται με καλή μουσική, παρέα και δροσιστικές γεύσεις!

Τι περιμένεις, λοιπόν; Σήκωσε τις τέντες! Βάλε homemade φράουλα γρανίτα στην κατάψυξη, ετοίμασε υγιεινά αλμυρά σνακ, στήσε ένα αυτοσχέδιο μπαρ στην κουζίνα και προσκάλεσε με το πιο cosy χαμόγελο τις φίλες σου, σε μία αξέχαστη βραδιά με φόντο τα... αστέρια. Παρόλα αυτά, μην βιαστείς να γεμίσεις το ψυγείο με τις συνηθισμένες επιλογές, διότι παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τα γευστικά, «σπιτικά» και low calorie cocktails που θα κάνουν ακόμη πιο απολαυστικά και sparkling τα βράδια του φετινού καλοκαιριού στο μπαλκόνι σου!

22211111

Παιχνιδιάρικες «νότες» από λεμόνι και βασιλικό

Για σένα που δεν έχεις ιδιαίτερη εμπειρία με το bartending, μία εύκολη και δημοφιλής συνταγή, είναι εκείνη του Perrier Ginger Basilic. Έχοντας ως βάση το gin και το παγωμένο sparkling Φυσικό μεταλλικό νερό PERRIER (το αγαπημένο συστατικό κάθε έμπειρου bartender που θέλει να αναδείξει τα υλικά των cocktail του), καταφέρνει και ισορροπεί τη γλύκα με την οξύτητα και αφήνει μία ελαφριά, αναζωογονητική επίγευση στον ουρανίσκο.

Για να το πραγματοποιήσεις θα χρειαστείς:

¼ oz gin

1 oz φρέσκο χυμό λεμονιού

6 φύλλα φρέσκο βασιλικό

1/2 oz σιρόπι

2 oz PERRIER

Ρίχνουμε σε πλαστικό ή μεταλλικό σέικερ το gin, τον χυμό λεμονιού, τον φρέσκο βασιλικό. Προσθέτουμε μπόλικο πάγο, κουμπώνουμε το σκεύος και χτυπάμε καλά. Εμπλουτίζουμε τη συνταγή με παγωμένο PERRIER και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή ένα μεταλλικό αναδευτήρι το μείγμα μας. Για ένα αποτέλεσμα επαγγελματικών προδιαγραφών, γαρνίρουμε το χείλος του ποτηριού με rosemary, δύο φύλλα βασιλικού και τα απαραίτητα χάρτινα ομπρελάκια!

Day and night detox cocktail

Ήρθαν οι φίλες σου για ένα... αργοπορημένο απογευματινό brunch ή μόλις γυρίσατε από το τρέξιμο στο στάδιο της περιοχής σας; Tι καλύτερο από το να κλείσετε αυτή την εμπειρία, με ένα detox cocktail που θα δώσει ένα επιπλέον boost στη διάθεση και τον οργανισμό σας; Εμπνευσμένο από το παραδοσιακό καλιφορνέζικο «green smoothie», το PERRIER Green B είναι εξίσου θρεπτικό, «πλούσιο» σε βιταμίνες και φυσαλίδες που... γαργαλάνε και ανακουφίζουν τη δίψα μας!

Για να το πραγματοποιήσεις θα χρειαστείς τα παρακάτω υλικά:

¼ γλυκό πράσινο πιπέρι

1 αγγούρι

1 oz φρέσκο χυμό λάιμ

¾ oz σιρόπι

4 oz παγωμένο PERRIER

Με τη βοήθεια ενός αποχυμωτή, ξεζουμίζουμε τα υγρά του αγγουριού και τους προσθέτουμε τον χυμό λάιμ για να αποφύγουμε την οξείδωση. Σε ένα δεύτερο ποτήρι, πολτοποιούμε το πιπέρι, το οποίο έχουμε κόψει νωρίτερα σε μικρά κομμάτια. Στο ίδιο ποτήρι, προσθέτουμε τον χυμό από λάιμ και αγγούρι, το σιρόπι και το παγωμένο PERRIER. Αναδεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή αναδευτήρι και απολαμβάνουμε!

Extra tip: Εάν σκοπεύεις να κοινοποιήσεις στα SoMe, μία φωτογραφία με τα ποτήρια σας, μην ξεχάσεις να τα γαρνίρεις και με απίθανα σχέδια που μπορείς να φτιάξεις με τη σάρκα του αγγουριού.

aggouriou

Απογευματινά πάρτι με άρωμα... φράουλα

Θέλεις να δώσεις λίγη παραπάνω... ένταση στην καθιερωμένη μάζωξη με τις κολλητές σου; Τότε μην διστάσεις να φορέσεις τα καλά σου, να ανεβάσεις το volume σε μία χορευτική playlist ειδικά σχεδιασμένη για τη συγκεκριμένη βραδιά και να ζήσεις με τις φίλες σου το πιο «σπιτικό» και χορευτικό βράδυ της ζωής σας! Για μουσική υπόκρουση προτείνω ανεπιφύλακτα όλες εκείνες τις ένδοξες ξένες και ελληνικές επιτυχίες που ακούγατε ασταμάτητα στο σχολείο, ενώ για τα ποτήρια σας, το PERRIER Vip είναι δίχως δεύτερη σκέψη, ο συνδυασμός που με το άρωμά του, θα κάνει τις στιγμές σας ανεξίτηλες!

Για να το ετοιμάσεις, θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

1 oz gin

½ oz λικέρ σαμπούκα

¾ oz παγωμένο PERRIER

4 φράουλες

Ξεκινάμε κόβοντας τις φράουλες σε κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ένα πλαστικό ή μεταλλικό σέικερ, μαζί με μπόλικο πάγο. Ρίχνουμε το gin, το λικέρ, το σιρόπι, κλείνουμε το σέικερ και χτυπάμε καλά το μείγμα μας. Προσθέτουμε PERRIER και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή ένα αναδευτήρι, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ποτήρι με πάγο.

pago

Κλείνοντας, να ξέρεις πως όλες οι παραπάνω συνταγές για homemade cocktails, είναι μόνο μερικές από εκείνες που μπορείς να πραγματοποιήσεις με συστατικά που ήδη υπάρχουν στα ντουλάπια ή το ψυγείο σου και με πρώτη ύλη, τη συναρπαστική αίσθηση του PERRIER που «απογειώνει» κάθε ευρηματικό συνδυασμό!