Ξέρουμε πού και πώς θα… πετσοκόψεις την τιμή του καφέ σου σε 1 ευρώ!

Ξέρουμε πού και πώς θα… πετσοκόψεις την τιμή του καφέ σου σε 1 ευρώ!

H μεγάλη οικογένεια του Γρηγόρη, που μας χωράει όλους και βρίσκεται πλάι μας σε κάθε γειτονιά, δημιούργησε μία προσφορά που μας στηρίζει έμπρακτα και διαφυλάσσει τις καθημερινές συνήθειες που «πλημμυρίζουν» τα πρωινά μας χαμόγελα και αισιοδοξία!

Πριν χρόνια, συγκεκριμένα το 2014, ο αγαπημένος σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης κυκλοφόρησε στις αίθουσες την ταινία «Το μικρό ψάρι», η οποία ξεχώρισε όχι μόνο για το απρόβλεπτο, αυθεντικό γκανγκστερικό περιεχόμενό της, αλλά και για την all time classic ατάκα «πώς τους πετσόκοψες έτσι»! Ειλικρινά, αν κάποιος έφτιαχνε ένα hall of fame με αξέχαστες φράσεις από ελληνικές ταινίες ή σειρές, δεν υπάρχει αμφιβολία πως το παραπάνω punch line θα κέρδιζε άνετα μια θέση στη «χρυσή» πεντάδα.

Για να σου αποδείξω πόσο relevant είναι ακόμη και έξι χρόνια μετά, σκέψου πως τις προάλλες που στεκόμουν στο ταμείο, περιμένοντας να παραλάβω τον καπουτσίνο μου και έριξα μία φευγαλέα ματιά στην απόδειξη, το χαμηλό σύνολο του λογαριασμού με έκανε να αναφωνήσω απορημένη στον Γιάννη (τον ταμεία): «Καλά, πώς την πετσόκοψες έτσι», ενώ εκείνος κρατιόταν με χίλια ζόρια να μην ξεκαρδιστεί στα γέλια. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν καλά πως τα δυο πρώτα πράγματα που χρειάζομαι απαραίτητα για να ξεκινήσω με κέφι τη μέρα μου, είναι μία διπλή δόση espresso με αφράτο αφρόγαλα και ένα τραγανό, γενναίο κομμάτι χειροποίητη σπανακόπιτα, που θα κάνει το στομάχι μου να σταματήσει να παραπονιέται μέχρι να φτάσω στο γραφείο. Ναι, από τη στιγμή που θα ανοίξω τα μάτια μου, μέχρι τη στιγμή που θα «αγκαλιάσω» με τις παλάμες μου το ζεστό χάρτινο ποτηράκι, δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο, πόσο μάλλον να εργαστώ, να οδηγήσω, να συγκεντρωθώ!

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, υποθέτω καταλαβαίνεις πόσο απαραίτητη είναι η καθημερινή στάση στον αγαπημένο μου Γρηγόρη, πριν ξεκινήσω και επίσημα την ημέρα μου. Η αφυπνιστική εσάνς του καφέ, η οικεία, σπιτική μυρωδιά από τις πίτες, τα κρουασάν που μόλις ξεφουρνίστηκαν, με κάνουν να μην ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που έχω φύγει με σακούλες γεμάτες κεράσματα για τα κορίτσια στο γραφείο. Ωστόσο, έχουν υπάρξει και φορές (λίγες βέβαια…) που επειδή έχω ετοιμάσει ήδη κάτι από το σπίτι, προσπαθώ να συγκρατηθώ με νύχια και δόντια. Τι κι αν η λαχταριστή σπανακόπιτα μου «μιλάει» ή μου κλείνει νοητά το μάτι πίσω από τη βιτρίνα, εγώ ανένδοτη κάνω πως δεν τη βλέπω, τρώγοντας ανόρεχτα το σπιτικό τοστάκι που ετοίμασα από πριν και πίνοντας τον καπουτσίνο μου.

Ευτυχώς, όπως όλα δείχνουν θα γλιτώσω για πολύ καιρό τα άγευστα τοστάκια, αφού όπως με ενημέρωσε εκείνο το πρωί η -πάντα χαμογελαστή- Δώρα, η έμπειρη barista που εργάζεται στον «Γρηγόρη» απέναντι από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο, μπορώ να… πετσοκόψω -σαν άλλον ήρωας του Οικονομίδη- την τιμή του καφέ, αρκεί να πω το μεγάλο «ναι» και να συνοδεύσω τον καπουτσίνο μου με ένα κομμάτι φρεσκοψημένη σπανακόπιτα!

spanakopita

Στηρίζοντας τις καθημερινές μας συνήθειες

Κακά τα ψέματα, όσο γενναιόδωροι ή αισιόδοξοι και αν θέλουμε να παραμείνουμε μέσα στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, οι περισσότεροι είμαστε αρκετά επιφυλακτικοί για το «αύριο», γεγονός που επηρεάζει την καθημερινότητά μας, ακόμη και στις πιο μικρές λεπτομέρειες ή αποφάσεις. Το παρατήρησα πρώτα σε εμένα την ίδια, που παρότι δεν έχει προκύψει κάποια ανεπανόρθωτη αλλαγή στη ζωή μου, άρχισα να είμαι πιο συγκρατημένη και να σκέφτομαι διπλά την κάθε αγορά μου. Λαμβάνοντας υπόψιν την ανασφάλεια που έχει προκύψει δεδομένων των συνθηκών, η μεγάλη οικογένεια του Γρηγόρη, που μας χωράει όλους και βρίσκεται πλάι μας σε κάθε γειτονιά, δημιούργησε μία προσφορά που μας στηρίζει έμπρακτα και διαφυλάσσει τις καθημερινές συνήθειες που «πλημμυρίζουν» τα πρωινά μας χαμόγελα και αισιοδοξία!

aisiodoksia

Πώς θα απολαύσεις καλό καφέ με 1 ευρώ;

Για σένα που είσαι κορίτσι του καφέ και αναρωτιέσαι πώς θα επωφεληθείς από τη συγκεκριμένη προσφορά, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να δώσεις το «παρών» στο πλησιέστερο κατάστημα «Γρηγόρη», αφού η προσφορά ισχύει αποκλειστικά για take away παραγγελίες. Μαζί με τον καθιερωμένο καφέ κανονικού μεγέθους, θα παραγγείλεις ή μία πίτα, ή μια δροσιστική σαλάτα, ή ένα κρουασάν, ή μία μπαγκέτα ή ένα ζεστό σάντουιτς για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Δίνοντας την παραγγελία στο ταμείο, η αρχική τιμή του καφέ σου θα αλλάξει αυτόματα και εσύ θα απολαύσεις το καφεδάκι σου στην τιμή του 1 ευρώ! Το ίδιο ισχύει βέβαια και για εσένα που ακολουθείς μία vegan διατροφή, αφού ο Γρηγόρης διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία γευμάτων και επιλογών, ώστε να μην μείνει ούτε ένας παραπονεμένος!

paraponemenos

Σε περίπτωση που όλα τα παραπάνω σε αφήνουν κάπως έκπληκτη, να σου υπενθυμίσω πως εδώ και 48 χρόνια ο «Γρηγόρης» συνεχίζει με επιμονή, μεράκι και αγάπη το όραμα του Γρηγόρη Γεωργάτου, να μας προσφέρει ποιοτικές, παραδοσιακές συνταγές που δεν χορταίνουμε να απολαμβάνουμε. Με αυτόν τον τρόπο, παραμένει σταθερά πρώτος στις καρδιές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και τους το ανταποδίδει καθημερινά, προσφέροντας μία εκλεκτή ποιότητα καφέ, ένα ζεστό χαμόγελο και μία «καλημέρα», που θα μας φτιάξει τη μέρα!