Οι αλλαγές και τα φυτικά ροφήματα Ready to Drink των Starbucks που βελτίωσαν τον τρόπο ζωής μου!

Οι αλλαγές και τα φυτικά ροφήματα Ready to Drink των Starbucks που βελτίωσαν τον τρόπο ζωής μου!

Στη λίστα που ακολουθεί, λοιπόν, θα ανακαλύψεις όλες τις αλλαγές και τις νέες συνήθειες με τις οποίες  «καλωσόρισα» το φετινό καλοκαίρι.

Το περασμένο διάστημα, εν μέσω του απρόσμενου lockdown που -επιτέλους- παρήλθε, η καθημερινότητά μας άλλαξε. Το γεγονός αυτό όμως, δεν μας εμπόδισε από το να αφεθούμε στις μικρές απολαύσεις της ζωής. Έτσι, πατήσαμε «skip» στο μάθημα πιλάτες, είπαμε ένα μεγάλο «ναι» σε σπιτικά γλυκά και λοιπές διατροφικές ατασθαλίες και μεταξύ άλλων, ξενυχτήσαμε λίγο παραπάνω με μαραθωνίους σειρών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, σήμερα αισθανόμαστε πιο έτοιμες από ποτέ και γεμάτες διάθεση, να διαμορφώσουμε μία νέα ρουτίνα, επαναπροσδιορίζοντας τις παλιές μας συνήθειες και ανακαλύπτοντας καινούργιες, οι οποίες θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητά μας.

Σίγουρα η καθεμία από εμάς βίωσε με έναν ολότελα διαφορετικό τρόπο αυτή την παράξενη περίοδο. Στη δική μου περίπτωση πάντως, εκείνο που με βοήθησε περισσότερο, ήταν η ευκαιρία που μου δόθηκε να ανακατατάξω τις προτεραιότητες και τις ανάγκες μου, θέτοντας νέους στόχους για το μέλλον.

Ακριβώς για αυτό, λίγες ημέρες πριν επιστρέψω στη γνώριμη ρουτίνα του γραφείου, πήρα στυλό και χαρτί και κατέγραψα τις αλλαγές που θα με βοηθούσαν να αποκτήσω έναν πιο ωφέλιμο και πιο υπεύθυνο τρόπο ζωής, ξεκινώντας από μία plant based διατροφή και καταλήγοντας να… βολτάρω στην πόλη με ένα κόκκινο ποδήλατο!

Στη λίστα που ακολουθεί, λοιπόν, θα ανακαλύψεις όλες τις αλλαγές και τις νέες συνήθειες με τις οποίες «καλωσόρισα» το φετινό καλοκαίρι.

kalokairi

Το plant based trend που αναβαθμίζει τη διατροφή μας

Όπως όλα δείχνουν ήδη από την προηγούμενη χρονιά, οι τάσεις στα γεύματά μας επιμένουν «φυτικά», με την plant based διατροφή να αποτελεί ένα από τα κορυφαία -αν όχι το δημοφιλέστερο- food trend παγκοσμίως για το 2020. Ειλικρινά, δεν γινόταν να μην το τολμήσω. Έτσι, εμπλούτισα τα πιάτα μου με τροφές «πλούσιες» σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, όπως τα σμέουρα, τα καρότα, το μπρόκολο και την κινόα. Δεν είναι διόλου τυχαίο που μερικές από τις διασημότερες chef, «λαμπερές» foodies των SoMe και celebrities, όπως η Chloe Coscarelli ή η Natalie Portman, τονίζουν με κάθε ευκαιρία τα οφέλη μιας plant besed διατροφής. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αγαπημένα μας προϊόντα, τα οποία ενισχύουν την προσπάθεια μας για μία καλύτερη διατροφή, με φυτικές προτάσεις με χαμηλές θερμίδες, κατάλληλες όχι μόνο για vegans αλλά για όλες εμάς που επιδιώκουμε έναν ισορροπημένο και υγιεινό τρόπο ζωής.

Ένα από αυτά τα προϊόντα -και δικό μου αγαπημένο- είναι το φυτικό και δροσιστικό ρόφημα φυτικό ρόφημα Almond Iced Coffee της σειράς Starbucks Chilled Classics που συνδυάζει καφέ Espresso Roast με φυσικά αρώματα αμυγδάλου. Παράγεται από 100% κόκκους καφέ Fairtrade Arabica, ενώ η «πλούσια» και μεταξένια γεύση του είναι η δροσιστική «νότα» που κάνει τις ώρες στο γραφείο ή το σπίτι ακόμη πιο συναρπαστικές.

synarpastikes

Ανταλλάσσουμε ρούχα και αλλάζουμε τη ζωή μας

Ο ελεύθερος χρόνος που μου δόθηκε κατά τη διάρκεια του lockdown, έγινε η αφορμή να πραγματοποιήσω ένα γερό ξεσκαρτάρισμα στην ντουλάπα μου, ξεδιαλέγοντας τα ρούχα που συνεχίζουν να με εκφράζουν και βρίσκοντας μερικά από αυτά αφόρετα, να φέρουν ακόμη το ταμπελάκι τους. Αποφάσισα, λοιπόν, πως μέχρι να αφαιρέσω από όλα τις ετικέτες, δεν υπήρχε περίπτωση να περάσω το κατώφλι κάποιου καταστήματος, ούτε καν για μία ολιγόλεπτη δοκιμή. Ειλικρινά, έμεινα έκπληκτη όταν συνειδητοποίησα με πόσους πολλούς και πρωτότυπους τρόπους, μπορούσα να συνδυάσω ρούχα που έχω χιλιοφορέσει στο παρελθόν και έχω βαρεθεί. Όσο για εκείνα που θεώρησα πως δεν χρειαζόμουν πια, τα αντάλλαξα με ρούχα που ήθελαν να… ξεφορτωθούν οι κολλητές μου.

kollhtes

Workout περιηγήσεις σε δύο ρόδες

Με τον υδράργυρο να ανεβαίνει καθημερινά και το social distancing να αποτελεί τον βασικό «κανόνα» του φετινού καλοκαιριού, η επιστροφή στο γυμναστήριο έμοιαζε τουλάχιστον απαγορευτική, ειδικότερα για εμάς που το περασμένο διάστημα απολαμβάναμε outdoors προπονήσεις και ατελείωτους περιπάτους σε «πράσινα» σημεία της πόλης. Δεν μπορούσα παρά να αναρωτηθώ, με ποιον τρόπο θα μπορούσα να συνδυάσω το workout με τη βόλτα και κάπως έτσι, δεν άργησα να ξετρυπώσω το παλιό μου ποδήλατο από την αποθήκη του πατρικού μου. Δίνοντας ελάχιστα χρήματα για την επισκευή, το έκανα να δείχνει καινούργιο και έκτοτε, κοντεύει να γίνει η προέκταση του εαυτού μου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γυμνάζομαι πλέον πιο τακτικά και να ανακαλύπτω διαρκώς νέα μονοπάτια και διαδρομές, στον χάρτη της Αθήνας.

athinas

Extra tip: Η διαδρομή που απολαμβάνω περισσότερο είναι εκείνη που περνάει από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη στου Φιλοπάππου, κατηφορίζει για το θέατρο «Δόρα Στράτου» και σταματάει δεξιά στο «Επτάθρονο». Πρόκειται για ένα κρυμμένο άνοιγμα με εφτά σκαλιστά καθίσματα. Εκεί κάνω την καθιερωμένη μου στάση για να θαυμάσω το ηλιοβασίλεμα, απολαμβάνοντας ένα Chilled Classic φυτικό ρόφημα, δηλαδή το Coconut Cocoa Cappuccino με espresso roast καφέ και απαλή γεύση καρύδας ή το Oat Vanilla Macchiato με καφέ Starbucks και βρώμη, το οποίο «παντρεύει» τον καφέ με ένα κρεμώδες ρόφημα βρώμης, εμπλουτισμένο από απρόσμενες «νότες» βανίλιας, που προσφέρουν μία πρωτόγνωρη και άκρως δροσιστική εμπειρία! Ό,τι πρέπει δηλαδή, για να κλείσω με μία λαχταριστή «απόδραση» την περιήγησή μου.

perihghsh

Homemade beauté με αγνά υλικά

Θέλοντας να εξοικονομήσω ένα αξιοσημείωτο ποσό για τα ταξίδια που σκοπεύω να πραγματοποιήσω (όπως όλα δείχνουν από το 2021 και έπειτα), το πρώτο πράγμα που περιόρισα αυτό το καλοκαίρι, ήταν οι αγορές συσκευασμένων προϊόντων περιποίησης. Ευτυχώς, το internet βρίθει από σπιτικές συνταγές για μάσκες προσώπου, μαλλιών και scrub, τις οποίες ανακάλυψα και αποδείχθηκαν ευεργετικές και πολύ πιο οικονομικές για το πορτοφόλι μου. Μπλέκοντας συστατικά που υπάρχουν ήδη στην κουζίνα μου, όπως η βρώμη, το μέλι, η μαύρη ζάχαρη και διάφορα αρωματικά αιθέρια έλαια, δημιούργησα εύκολες plant based beauty συνταγές περιποίησης που με έκαναν να λάμπω.

lampw

Μην ξεχνάς πως όλες οι παραπάνω αλλαγές, σκοπό έχουν να σε εμπνεύσουν να ανακαλύψεις δικούς σου τρόπους, για να αναβαθμίσεις την καθημερινότητά σου. Δεν χρειάζεται να πιέσεις τον εαυτό σου να κάνει βιαστικά και μεγάλα βήματα. Θέτοντας μικρούς στόχους και επενδύοντας σε plant based «συμμάχους» που στηρίζουν τις επιλογές σου, να είσαι σίγουρη πως θα καταφέρεις να παραμείνεις συνεπής στις υποσχέσεις που έχεις δώσει στον εαυτό σου για το μέλλον.

mellon

Τέλος, πριν σπεύσεις στο πλησιέστερο super market, αναζητώντας τα γευστικά φυτικά ροφήματα Ready to Drink των Starbucks, οφείλω να σε ενημερώσω πως η συνταγή τους βασίζεται στον δημοφιλή Starbucks espresso και είναι έτοιμα προς κατανάλωση, για όλες εκείνες τις φορές που έχεις ανάγκη ASAP από ένα δροσιστικό διάλειμμα. Διατίθενται από την Arla Foods Ελλάς και η σειρά τους περιλαμβάνει κλασικές γεύσεις Starbucks, όπως το Caramel Macchiato, το Cappuccino και το Latte, καθώς και το ξεχωριστό ρόφημα σοκολάτας Starbucks Signature Chocolate.

Για περισσότερες πληροφορίες: starbucksrtd.com/gr