Λεμονάκι μυρωδάτο

Λεμονάκι μυρωδάτο

Η μαγικές ιδιότητες του λεμονιού στη μαγειρική.

Όχι μόνο είναι μία τέλεια πηγή αντιοξειδωτικών για αποτοξίνωση, όχι μόνο είναι το ιδανικό φρούτο για να σε ξεδιψάσει το καλοκαίρι αλλά είναι και μία εξαιρετική πινελιά για τα φαγητά σας, που θα τα κάνει να ξεχωρίσουν. Και εδώ δεν μιλάμε μόνο για το ζουμί του λεμονιού. Η καλή νοικοκυρά δεν πετάει τίποτα από ένα λεμόνι, καθώς όλα τα μέρη λεμονιού μπορούν να τις χρησιμεύσουν παντού στη μαγειρική της.

Ξύσμα λεμονιού

Ένα απλό πίλερ λαχανικών και έχετε το κρυφό υλικό για να γίνουν τα γλυκά πιο νόστιμα: κέικ, τάρτες, γλυκά του κουταλιού, φρέσκοι χυμοί θα μοσχομυρίσουν. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως μυρωδικά και στα ψητά ψάρια και πουλερικά.

Χυμός λεμονιού

Είτε το στύψετε με το χέρι, είτε με την βοήθεια ενός πιρουνιού, είτε με τον ειδικό στίφτη ένα είναι σίγουρο: ο χυμός λεμονιού νοστιμεύει τα πάντα. Τα γλυκά σας θα έχουν άλλη γεύση, οι σαλάτες, οι σούπες, τα ψάρια, τα κρέατα θα τα γευτείτε αλλιώς με λίγο χυμό λεμονιού.

Η σπιτική λεμονάδα είναι ένας εύκολος τρόπος να ενυδατωθείτε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Φλούδα λεμονιού

Μπορείτε να την κάνετε τουρσί ή να την αφήσετε φρέσκια. Φτάνει να απομακρύνετε το άσπρο εσωτερικό -συνήθως πικρίζει- και μπορείτε να βάλετε λίγες φλούδες λεμονιού στο εσωτερικό ενός κοτόπουλου, να το ψήσετε και γευτείτε το πιο νόστιμο κοτόπουλο που έχετε φάει. Το ίδιο ισχύει και με τις πατάτες φούρνου ή λαχανικά που γίνονται ψητά όπως οι μπάμιες, λίγες φλούδες λεμόνι στο ταψί και η γεύση τους θα πάει παντού.