Τα «Τρόφιμα Αγάπης» της ΑΒ Βασιλόπουλος και πώς κάνουν τη διαφορά στις ζωές των συνανθρώπων μας

Τα «Τρόφιμα Αγάπης» της ΑΒ Βασιλόπουλος και πώς κάνουν τη διαφορά στις ζωές των συνανθρώπων μας
www.dkartstudio.gr

Όσο κι αν η τεχνολογία καλπάζει, όσο κι αν οι επιστήμες προοδεύουν, οι προοδευτικές μας κοινωνίες δεν έχουν καταφέρει να δώσουν λύση σε ένα μείζον πρόβλημα που συναντάται παντού στον κόσμο: Εκείνο που θέλει χιλιάδες συνανθρώπους μας καθημερινά να υποσιτίζονται.

Ακόμα και στη χώρα μας, το επισιτιστικό πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, ιδίως μετά την πανδημία του Covid-19 και τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση. Σε αυτή τη δύσκολη εποχή η υπευθυνότητα και η φροντίδα ιδιωτικών αλλά και εταιρικών πρωτοβουλιών είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ. Και η ΑΒ Βασιλόπουλος, που φροντίζει για όλα όσα νοιαζόμαστε, συμβάλλει στην καταπολέμηση του προβλήματος προσφέροντας από το 2013 μέχρι σήμερα χιλιάδες φρέσκα, ζεστά γεύματα σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

_DKF4389.JPG

Μετρώντας περισσότερα από 82 χρόνια διαρκούς παρουσίας στην ελληνική αγορά τροφίμων, η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει αναπτύξει εξαιρετικά δυνατούς δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται και φροντίζει να τους προσφέρει ένα μέρος της αγάπης που δέχεται μέσα από στοχευμένες δράσεις και προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί. Σε αυτό το πλαίσιο σχεδίασε και υλοποιεί το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δωρεάς κοντόληκτων προϊόντων «Τρόφιμα Αγάπης». Πρόκειται για το πρώτο οργανωμένο πρόγραμμα δωρεάς τροφίμων στην Ελλάδα όπου δίνονται και φρέσκα είδη, και ένα από τα πιο καινοτόμα προγράμματα της ΑΒ.

Μέσω του προγράμματος τα καταστήματα συγκεντρώνουν καθημερινά εκείνα τα προϊόντα που βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους, αλλά είναι απόλυτα ασφαλή για κατανάλωση, κι έπειτα αποστέλλονται σε πάνω από 250 τοπικούς φορείς και ιδρύματα, με στρατηγικό συνεργάτη σε αυτό το ταξίδι την οργάνωση Μπορούμε. Αντίστοιχα, από τις αποθήκες της, δίνονται τρόφιμα προς την Τράπεζα Τροφίμων.

_DKF4194.JPG

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, προσφέρονται βασικά ειδή διατροφής όπως ψωμί, μακαρόνια, ρύζι, δημητριακά, συσκευασμένα αυγά κ.α., καθώς και προϊόντα συντήρησης και κατάψυξης, όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά, συσκευασμένο κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα και χυμοί. Επιπρόσθετα, δίνονται και έτοιμα γεύματα. Κι όλα αυτά γίνονται πραγματικότητα χάρη και στη πολύτιμη συμβολή των εργαζομένων της ΑΒ, που εμπλέκονται στο πρόγραμμα.

Κι αν αναρωτιέστε τι αντίκτυπο έχουν τα «Τρόφιμα Αγάπης», αρκεί ίσως να σας αποκαλύψουμε πως μέσα από αυτά, μόνο το 2021, δόθηκαν πάνω από 8 εκατομμύρια γεύματα σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη ενώ έως και τον Νοέμβρη του 2022 έχουν δοθεί ήδη πάνω από 7,9 εκατομμύρια γεύματα. Από την έναρξη του προγράμματος το 2013, δε, έχουν διατεθεί τρόφιμα αξίας πάνω από 16 εκατομμύρια ευρώ. Άξιο λόγου είναι το γεγονός πως το πρόγραμμα κατάφερε να καλύψει σε ποσοστό έως 90% τις ανάγκες σε πάνω από 250 φορείς που στηρίζουν περισσότερους από 123.000 συνανθρώπους μας.

_DKF4454.JPG

Εκτός από τους συνανθρώπους μας, ωστόσο, τα «Τρόφιμα Αγάπης» λειτουργούν ευεργετικά και στο περιβάλλον. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος πως αυτά τα τρόφιμα θα κατέληγαν στα απορρίμματα, αυξάνοντας τις επιβλαβείς ουσίες που επιβαρύνουν το περιβάλλον, μεταξύ των οποίων είναι και το διοξείδιο του άνθρακα (CO2).

Συνδυάζοντας την αλληλεγγύη και την αίσθηση της κοινότητας με την καινοτομία, το πρόγραμμα «Τρόφιμα Αγάπης» διαθέτει απολύτως ασφαλή για κατανάλωση τρόφιμα σε άτομα που τα έχουν ανάγκη συμβάλλοντας παράλληλα και στον περιορισμό του φαινομένου της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα.

_DKF4312.JPG

Μέσα από προγράμματα σαν αυτό, η ΑΒ Βασιλόπουλος αποδεικνύει πως η Εταιρική Υπευθυνότητα αποτελεί για εκείνη μια καθημερινή επιλογή την οποία κάνει χρόνια τώρα, έχοντας ήδη καταγράψει μια αξιοθαύμαστη διαδρομή προσφοράς.