Γιατί όσο κι αν αλλάζει η ζωή μας, η γεύση της παραμένει φυσικά μοναδική!

Γιατί όσο κι αν αλλάζει η ζωή μας, η γεύση της παραμένει φυσικά μοναδική!

Αλήθεια, όμως, τι είναι αυτό που κάνει κάποια πράγματα να αντέχουν στον χρόνο;

Δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους που αναπολούν με νοσταλγία το παρελθόν ή το συγκρίνουν με το παρόν, λέγοντας πως οι εποχές που παρήλθαν ήταν καλύτερες από τη σημερινή. Βλέπεις, θεωρώ πως τα πράγματα που αξίζουν πράγματι μία θέση στο story της ζωής μας, με κάποιον απρόσμενο τρόπο βρίσκουν πάντα μία θέση σε αυτό, σε κάθε εποχή. Καταφέρνουν να συγχρονίζονται με τη δική μας εξέλιξη, να «σπάνε» το φράγμα του χρόνου και να μας συντροφεύουν κάθε στιγμή.

Αλήθεια, όμως, τι είναι αυτό που κάνει κάποια πράγματα να αντέχουν στον χρόνο; Ποιο είναι το χαρακτηριστικό που τα κρατά αναλλοίωτα, ακόμη και όταν η ζωή ή οι άνθρωποι αλλάζουν; Τις απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις, τις πήρα παρακολουθώντας ένα βίντεο στο YouTube. Εκεί που σκρόλαρα αμέριμνη, αναζητώντας ένα βίντεο να μου κρατήσει παρέα, τελικά κατέληξα να κάνω ένα «ταξίδι» πίσω στον χρόνο, στην τραπεζαρία του πατρικού μου, στα εφηβικά καλοκαίρια, στα ξενύχτια των Πανελλαδικών, στα ρυθμικά βράδια υπό τα πολύχρωμα φώτα των φωτορυθμικών και σε όλες εκείνες τις στιγμές που είχαν μία φυσικά μοναδική γεύση.

Ναι, δεν μου αρέσει να κοιτάω πίσω όμως, παρακολουθώντας το βίντεο της Amita, η οποία φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια παρουσίας σε κάθε ελληνικό σπίτι, ένιωσα πως μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, πολλά σύντομα stories της ζωή μου πέρασαν μπροστά από τα μάτια μου.

Τελικά, πόσες απολαυστικές στιγμές χωράνε σε μία μόνο γουλιά;

Δεν ξέρω αν θα φανεί υπερβολικό όμως, πίνω Amita από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Βλέπεις, τα μεσημέρια που επέστρεφα στο σπίτι από το σχολείο, η μητέρα μου συνήθιζε να με υποδέχεται με ένα ποτήρι γεμάτο χυμό πορτοκάλι, το οποίο με συνόδευε στο μεσημεριανό γεύμα μου. Κάθε φορά που άνοιγε μία νέα συσκευασία χυμού, έκοβε τη γωνία του χάρτινου κουτιού, γέμιζε με χυμό το ποτήρι μου, έπειτα έβαζε λίγο στο δικό της, καθόταν πλάι μου και συζητούσαμε για το πώς είχε κυλήσει η μέρα. Ήταν η δική μας «ιεροτελεστία» και είχε την πιο μοναδικά φυσική γεύση.

Έπειτα, κάπου στο Γυμνασίου, η Amita Motion ήταν ένας λόγος που ανυπομονούσα για τη στιγμή που θα χτυπούσε το κουδούνι για το διάλειμμα, ενώ στα φοιτητικά μου χρόνια, ο ίδιος χυμός έκανε λίγο πιο απολαυστική τη μελέτη για την εξεταστική. Για αυτό «ξεχείλισα» από συγκίνηση, βλέποντας το story της ζωής μου, μέσα από την επετειακή, τηλεοπτική καμπάνια της Amita. Διότι αναγνώρισα τη δική μου οικογένεια στην πρώτη σκηνή με το πρωινό στην τραπεζαρία. Είδα την αδερφή μου στο πλάνο με τον πιτσιρικά που προσπαθεί να «τρυπώσει» στο ημερολόγιο της μεγαλύτερης αδερφής του. Θυμήθηκα εφηβικούς έρωτες και παρέες στο σημείο με το σπιτικό πάρτι.

Αν είσαι και εσύ, λοιπόν, ένα από τα παιδιά που έζησαν το πέρασμα από τα 80s στα 90s, μην παραλείψεις να πατήσεις «play» στο βίντεο που ακολουθεί. Να είσαι σίγουρη πως μόλις το βίντεο τελειώσει, δεν θα πιστεύεις πόσες δεκαετίες, πόσες εποχές, πόσες απολαυστικές δικές σου στιγμές χωράνε σε 40 χρόνια -και σε μία μόνο γουλιά!

Γιορτάζουμε μαζί 40 χρόνια απόλαυσης, αγάπης και αφοσίωσης

Αφού μοιράστηκα το βίντεο με τις παιδικές μου φίλες στα social media, για να τους θυμίσω όσα ζήσαμε τότε, οι σκηνές του συνέχισαν να τριγυρίζουν στο μυαλό μου. Σκέφτηκα πως αυτό το βίντεο επιβεβαιώνει τη θεωρία μου για τα πράγματα που αξίζουν και αντέχουν στον χρόνο, τα πράγματα που αξίζει να γιορτάζουμε, επειδή υπάρχουν στη ζωή μας, ακόμη και όταν αυτή αλλάζει.

Διότι κάτι τέτοιο συμβαίνει και με την Amita, η οποία παραμένει το ίδιο φυσικά μοναδική, όπως την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας της, πίσω στο μακρινό 1983. Απλώς, τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει μία σύγχρονη, 100% ανακυκλώσιμη συσκευασία με μη αποσπώμενο καπάκι, το οποίο συμβάλλει στη μείωση των απορριμμάτων!

Βέβαια, αν αναρωτιέσαι τι είναι αυτό που καθιστά ασύγκριτη τη γεύση της, να ξέρεις πως δεν είναι μόνο ένα πράγμα, άλλα ένα σύνολο πραγμάτων, όπως το γεγονός πως παράγεται από επιλεγμένα φρούτα υψηλής ποιότητας και δεν περιλαμβάνει συντηρητικά. Επιπλέον, όσοι εργάζονται καθημερινά για την παραγωγή και την εμφιάλωση του αγαπημένου χυμού των Ελλήνων, είναι άνθρωποι που φροντίζουν να εξασφαλίζουν άριστη ποιότητα σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, που διοχετεύουν σε κάθε χυμό όλο το μεράκι, την αγάπη και το πάθος τους. Και για όλους αυτούς τους λόγους, αξίζει να γιορτάσουμε μαζί τα 40 χρόνια παρουσίας του πιο αγαπημένου χυμού, σε κάθε σπίτι!

1685100785834-487970754-image003.jpg

Ναι, μπορεί το story της ζωής μας να είναι μία ανατρεπτική διαδρομή στην οποία δεν ξέρουμε τι μας περιμένει στην επόμενη στροφή όμως, έχοντας την Amita για συνοδοιπόρο μας, μπορούμε τουλάχιστον να είμαστε σίγουρες πως θα έχει κάθε στιγμή μία μοναδικά φυσική γεύση, η οποία θα παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου. Έτσι, θα μας θυμίζει σε κάθε απολαυστική γουλιά από πού ξεκινήσαμε και πού μπορούμε να φτάσουμε!