Οι Κυριακές είναι μαγικές: Παγωμένη απόλαυση στο πάρκο και «τραπέζι» με τους κολλητούς

Οι Κυριακές είναι μαγικές: Παγωμένη απόλαυση στο πάρκο και «τραπέζι» με τους κολλητούς

Τις Κυριακές δεν υπάρχουν «πρέπει», παρά μόνο διάθεση να περάσεις καλά.

Αλήθεια, τι περιλαμβάνει για εσένα η τέλεια Κυριακή; Ποια είναι η δικιά σου κυριακάτικη συνταγή της μαγείας; Όποιο και αν είναι το lifestyle σου και ό,τι και αν περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου, ξέρεις πως η Κυριακή είναι, παραδοσιακά, η μέρα της εβδομάδας που σε φέρνει πιο κοντά με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Διότι έχεις λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο να χαλαρώσεις, να μοιραστείς ιστορίες, εμπειρίες, γεύσεις, αγκαλιές.

Τις Κυριακές δεν υπάρχουν «πρέπει», παρά μόνο διάθεση να περάσεις καλά. Για εμένα, βέβαια, υπάρχει ένας κυριακάτικος κανόνας, που προσπαθώ να τηρώ εδώ και μερικά χρόνια. Ποιος είναι αυτός; Το να γεμίζω τις Κυριακές μου με ό,τι μου έχει λείψει περισσότερο μες στην εβδομάδα. Και κάπως έτσι, οι Κυριακές μου συνήθως περιλαμβάνουν καλούς φίλους, σπιτικό φαγητό και επαφή με τη φύση. Ναι, αυτό είναι το δικό μου κυριακάτικο «τρίπτυχο» της μαγείας.

1698925726257-13450040-image003.jpg

Μην «κολλάς» στους κανόνες, αλλά να «ακούς» πάντα τις ανάγκες σου

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μου άρεσαν οι Κυριακές στην πιο παραδοσιακή εκδοχή τους, δηλαδή στο σπίτι με οικογένεια ή και φίλους, με ζεστό, σπιτικό φαγητό και παγωμένη Coca-Cola. Ωστόσο, καθώς τα χρόνια περνούν, αλλάζουν οι ανάγκες και ο τρόπος ζωής μας και μαζί με αυτά αλλάζει και το πώς θέλουμε να αξιοποιούμε τις Κυριακές μας. Στη δική μου περίπτωση, λοιπόν, οι τέλειες Κυριακές με βρίσκουν πλέον μέσα στο πράσινο και συγκεκριμένα, σε ένα όμορφο πάρκο κοντά στην πόλη.

Κλείνω τα μάτια και ονειρεύομαι ήδη την επόμενη Κυριακή. Το πικ-νικ θα ξεκινήσει σε λίγη ώρα. Τι και αν είναι ακόμη σχετικά νωρίς; Η φύση ανοίγει την όρεξη. Σε ένα ξύλινο, μεγάλο τραπέζι θα στρώσουμε το all-time classic καρό τραπεζομάντηλο και ο καθένας θα βγάλει τις νοστιμιές που έφερε και ετοίμασε. Χειροποίητη πίτα, λαχταριστά σάντουιτς, παγωμένη Coca-Cola. Και εκείνη ακριβώς τη στιγμή, λίγο προτού αρχίσουμε να απολαμβάνουμε παρέα νόστιμες γεύσεις, την ώρα που οι ήχοι από τα γέλια μας θα «μπλέκονται» με εκείνους από τα κελαηδίσματα των πουλιών που βρίσκονται γύρω μας, θα θυμόμαστε πως η κυριακάτικη συνταγή της μαγείας, βρίσκεται για εμάς στην απλότητα.

Τι και αν δεν βρισκόμαστε στο σπίτι, γύρω από ένα μεγάλο, επίσημο τραπέζι; Τα συστατικά που είναι απαραίτητα για να απολαύσουμε την κυριακάτικη συνταγή της μαγείας, είναι εκεί: Παγωμένη Coca-Cola, καλή παρέα, νόστιμο φαγητό.

Τις Κυριακές σου, λοιπόν, μην τις αφήνεις να περνούν, χωρίς να προσθέτεις σε αυτές λίγη μαγεία, νόστιμες γεύσεις, στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα. Να το κάνεις όμως, όπως εσύ θέλεις, δηλαδή με βάση τις ανάγκες και το lifestyle σου και όχι όπως πρέπει. Άλλωστε, τα κυριακάτικα τραπέζια, σε όλες τους τις μορφές, είναι αυτά που θυμόμαστε όλοι με νοσταλγία και λαχτάρα, είναι αυτά που θέλουμε να ξαναζήσουμε και να δημιουργούμε από την αρχή ξανά και ξανά, όπου και αν τα απολαύσουμε. Με λίγα λόγια, δεν είναι η τοποθεσία που θα κάνει τη διαφορά, αλλά οι άνθρωποι και οι γεύσεις. Με τα κατάλληλα key-ingredients στη διάθεσή σου, η απόλαυση και η μαγεία θα είναι εκεί, ακόμη και αν το μεσημέρι της επόμενης Κυριακής σε βρει να απολαμβάνεις ένα αυτοσχέδιο πικ-νικ δίπλα στη θάλασσα ή σε κάποιο βουνό της Ελλάδας. Για εμένα αυτό σημαίνει κυριακάτικη μαγεία και για την ώρα, αυτήν τη συνταγή δεν την αλλάζω με τίποτα.

1698925739840-243916565-image005.jpg

#RecipeForMagic #CocaColaGreece