Η μαγική συνταγή για ένα απολαυστικό, κυριακάτικο BBQ

Η μαγική συνταγή για ένα απολαυστικό, κυριακάτικο BBQ

Η αλήθεια είναι πως κάποιοι άνθρωποι ξεκινούν ως φίλοι και γνωστοί σου, αλλά με τα χρόνια γίνονται οικογένεια.

Αν οι Κυριακές της ενήλικης ζωής μου μπορούσαν να έχουν ήχο, θα ήταν εκείνος της σχάρας που ψήνει αργά, αλλά σταθερά το περιεχόμενο για το αγαπημένο μου burger. Όσο για το πού με βρίσκουν αυτές οι Κυριακές, δοκίμασε να μετατρέψεις τις ακόλουθες λέξεις σε εικόνες.

Είναι μεσημέρι και παρά το γεγονός πως διανύουμε ήδη τα μέσα του φθινοπώρου, ο ήλιος ζεσταίνει την παρέα, που περιμένει την πιατέλα με τα ψητά και ακόμη περισσότερο τον ψήστη, ο οποίος προσπαθεί να ξεδιψά με γουλιές από παγωμένη Coca-Cola. Η μυρωδιά από τα κρεατικά και τα λαχανικά που ψήνονται έχουν πάει σε όλα τα διαμερίσματα της διπλανής πολυκατοικίας. Ευτυχώς που ζούμε στην πόλη, αλλά μπορούμε να οργανώνουμε ακόμη παρεϊστικα BBQ στον κήπο του Γιώργου.

1698925945177-703064911-image003.jpg

Αυτό το κυριακάτικο ραντεβού δεν το χάνουμε, ό,τι και αν περιλαμβάνει το πρόγραμμά μας. Τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα θα συναντηθούμε για να μοιραστούμε ιστορίες, τα νέα μας, τις εξελίξεις στην καριέρα και την προσωπική μας ζωή. Πάνω από όλα όμως, θα δώσουμε ραντεβού για BBQ, προκειμένου να μοιραστούμε γεύσεις, γέλια, συγκινήσεις και να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια με την Coca-Cola μας στα επόμενα gatherings που θα οργανώσουμε, αλλά και σε όσα έχουμε ζήσει παρέα όλα αυτά τα χρόνια.

Όταν όλα αλλάζουν, αλλά μένουν ίδια με έναν μαγικό τρόπο

Η αλήθεια είναι πως κάποιοι άνθρωποι ξεκινούν ως φίλοι και γνωστοί σου, αλλά με τα χρόνια γίνονται οικογένεια. Για αυτό και για εμένα, τα BBQ με την παρέα, είναι… οικογενειακή υπόθεση και το ραντεβού για αυτά δίνεται πάντα την Κυριακή.

Αυτή είναι μία από τις βασικές σταθερές στη ζωή μας. Διότι, όπως είναι λογικό, πολλά άλλαξαν από τότε που σπουδάζαμε μέχρι σήμερα. Άλλος έγινε vegetarian και κάποιος παντρεύτηκε, ένας ζει στην επαρχία και άλλος παραιτήθηκε και έκανε το χόμπι του επάγγελμα. Παρά τις αλλαγές στη ζωή μας όμως, το κυριακάτικο BBQ στον κήπο του Γιώργου, προσπαθούμε να μην το χάνουμε. Και η αλήθεια είναι πως όσα χρόνια και αν περάσουν, έχει πάντα την ίδια γεύση, την ίδια μαγεία.

Ξέρεις, λοιπόν, τι είναι αυτό που κάνει τα grilling gathering μας τόσο ξεχωριστά; Δεν είναι οι νέες συνταγές που μπαίνουν ανά διαστήματα στο μενού. Είναι οι άνθρωποι πίσω από αυτά τα παρεϊστικα BBQ, είναι η γεύση της παγωμένης Coca-Cola που έρχεται να μας δροσίσει μετά τη χειροποίητη σος του Μάνου, είναι η «ιεροτελεστία» που ακολουθούμε. Από το ποιος θα ψήσει, μέχρι το ποιος θα αγοράσει τα κρέατα, ποιος θα ασχοληθεί με τις σάλτσες και τα toppings, ποιος θα φέρει τα κουτάκια με την Coca-Cola και ποιος θα στήσει το τραπέζι.

Όλα αυτά τα rituals, αυτά τα συστατικά είναι που συνθέτουν την κυριακάτικη συνταγή της μαγείας για εμάς, μία συνταγή που όσα χρόνια και αν περάσουν, δεν θα χορταίνουμε να απολαμβάνουμε.

Δες το βίντεο:

Αν διαβάζοντας αυτό το κείμενο, λοιπόν, το μόνο που ονειρεύεσαι είναι ο ήχος από το ψήσιμο στο barbeque, μήπως να προσκαλέσεις την παρέα για ένα σπιτικό, κυριακάτικο ραντεβού για φαγητό; Το ποιους θα περιλαμβάνει η δικιά σου κυριακάτικη συνταγή της μαγείας, δεν το γνωρίζω. Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά όμως, είναι ότι σημασία δεν έχει το πού, αλλά με ποιους θα απολαύσεις το BBQ SunDATE σου.

1698925955975-825803309-image005.jpg

#RecipeForMagic #CocaColaGreece