Wellness breakfast σημαίνει να ανυπομονείς να ξυπνήσεις για να απολαύσεις το πρωινό σου!

Wellness breakfast σημαίνει να ανυπομονείς να ξυπνήσεις για να απολαύσεις το πρωινό σου!

Δεν χρειάζεσαι πολύ χρόνο για να κάθεσαι με την ηρεμία σου και να απολαμβάνεις το γεύμα σου, κάθε πρωί.

Αν σήμερα το πρωί έφυγες από το σπίτι για το γραφείο πίνοντας βιαστικά μία γουλιά από τον καφέ σου, αυτό το κείμενο είναι για εσένα. Για εσένα που θέλεις να σε φροντίζεις, που έχεις ένα πολυάσχολο πρόγραμμα και που προσπαθείς να τρέφεσαι υγιεινά, αλλά προσπερνάς το πρωινό γεύμα.

Ας περάσουμε στα βασικά, λοιπόν, δηλαδή στο πώς θα μείνεις πιστή στον στόχο σου για μία καλύτερη διατροφή και συνεπώς, το πώς θα αφιερώνεις έστω και λίγα λεπτά κάθε πρωί στο να απολαμβάνεις το πρωινό σου -και όχι, ένα κουλούρι on the road που δεν θεωρείται πλήρες και θρεπτικό breakfast.

Δύο hacks για μην προσπεράσεις ξανά το πρωινό σου γεύμα

Δεν χρειάζεσαι πολύ χρόνο για να κάθεσαι με την ηρεμία σου και να απολαμβάνεις το γεύμα σου, κάθε πρωί. Χρειάζεσαι απλώς πέντε λεπτά της ώρας και κάτι να λαχταράς. Τι μπορείς να κάνεις για να μην προσπεράσεις ξανά το πρωινό σου;

#1 Προετοιμασία: Να προετοιμάζεις ό,τι θα χρειαστείς για το breakfast menu σου από το προηγούμενο βράδυ ή να ξυπνάς πέντε με δέκα λεπτά νωρίτερα το πρωί, για να κάνεις το απαραίτητο meal prepping.

#2 Απόλαυση: Να φροντίζεις πέρα από θρεπτικό, το πρωινό σου να είναι και απολαυστικό, ώστε να το σκέφτεσαι ήδη από το προηγούμενο βράδυ, να γίνει δηλαδή μία συνήθεια για την οποία θα λαχταράς να σηκωθείς από το κρεβάτι.

image003.jpg

Τα συστατικά που αξίζει να προσφέρεις στον οργανισμό σου το πρωί

Σε αυτό το σημείο πιθανότατα θα διερωτάσαι πώς μπορεί το πρωινό σου γεύμα να είναι υγιεινό και ταυτόχρονα απολαυστικό; Εύκολα, θα σου πούμε εμείς, αν έχεις στα ντουλάπια της κουζίνας και το ψυγείο σου τα κατάλληλα προϊόντα και toppings.

Τι χρειάζεται να περιλαμβάνει το πρωινό σου; Φυτικές ίνες και φυτικές πρωτεΐνες. Όσο για τη γεύση, αν θέλεις έξτρα δόσεις απόλαυσης το πρωί, τα φρούτα και γενικά, τα κατάλληλα toppings θα γίνουν οι καλύτεροί σου φίλοι.

Στο ερώτημα, λοιπόν, τι να πάρεις από το σούπερ-μάρκετ για ένα απολαυστικό και υγιεινό πρωινό, μην ξεχάσεις τις Νιφάδες Βρώμης Fytro, το Muesli Fytro, τα Crunchy Muesli Fytro με Βρώμη και Σοκολάτα, ένα φυτικό ρόφημα, όπως το Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro με Ασβέστιο και Βιταμίνες, μπανάνες, μήλα, berries και για επιπλέον και ενέργεια, ταχίνι.

Πάμε να δούμε τι θα ετοιμάσεις με όλα αυτά τα υπέροχα υλικά;

image005.jpg

Λαχταριστό bowl με νιφάδες βρώμης, muesli και φρούτα

Το πώς θα απολαύσεις τη βρώμη σου, διαφέρει ανάλογα με τον χρόνο που έχεις στη διάθεσή σου και την όρεξή σου να μπεις στην κουζίνα το πρωί. Για παράδειγμα, αν θέλεις να ετοιμάσεις παραδοσιακά τη βρώμη σου για να γευτείς ένα ζεστό porridge, τότε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις ένα κατσαρολάκι στην εστία της κουζίνας και να αφιερώσεις πέντε λεπτά από τον χρόνο σου.

Συγκεκριμένα, σε μία μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά θα ζεστάνεις το Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro με Ασβέστιο και Βιταμίνες (για μισό φλιτζάνι νιφάδες βρώμης χρειάζεσαι μία κούπα ροφήματος). Όταν πάρει βράση το ρόφημα, θα ρίξεις τις Νιφάδες Βρώμης Fytro. Θα αρχίσεις να ανακατεύεις καλά, χαμηλώνοντας τη φωτιά σταδιακά. Θα αφήσεις το περιεχόμενο στην κατσαρόλα να σιγοβράσει για περίπου πέντε λεπτά (μέχρι να απορροφηθεί το υγρό) και χωρίς να ξεχνάς να ανακατεύεις πού και πού. Ώρα να αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και να αδειάσεις το περιεχόμενο σε ένα μπολ. Τι θα προσθέσεις; Εξαρτάται από την όρεξή σου. Μπορείς να κόψεις μισό μήλο ή μισή μπανάνα σε μικρά κομμάτια, να ρίξεις μία κουταλιά του γλυκού ταχίνι, λίγο μέλι, λίγη κανέλα και έτοιμο το ζεστό, λαχταριστό και θρεπτικό porridge σου!

Εναλλακτικά, μπορείς να ετοιμάσεις το porridge σου στον φούρνο μικροκυμάτων ή αν δεν θέλεις ένα ζεστό πρωινό, σου προτείνουμε να πεις «ναι» στη λαχταριστή συνταγή για breakfast bowl με νιφάδες βρώμης και μύρτιλα, για την οποία θα χρειαστείς απλώς στον πάγκο της κουζίνας σου ένα blender!

Extra tip: Για ένα ακόμη πιο νόστιμο και τραγανιστό αποτέλεσμα, σου προτείνουμε να προσθέσεις στο μπολ με το porridge ή το breakfast bowl σου λίγο Muesli Fytro. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αποτελεί έναν υπέροχο συνδυασμό από νιφάδες σίκαλης, βρώμης και καλαμποκιού και αποξηραμένων φρούτων.

image007.jpg

Το σοκολατένιο ξύπνημα που θα ονειρεύεσαι να απολαύσεις

Στην περίπτωση που αγαπάς τη σοκολάτα, σου έχουμε μία πρόταση για πρωινό που θα ονειρεύεσαι να φας το πρωί. Η συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη και άκρως απολαυστική και βασική προϋπόθεση για να την ετοιμάσεις, είναι να έχεις στην κουζίνα σου Crunchy Muesli Fytro με Βρώμη και Σοκολάτα.

Σε ένα μπολ, λοιπόν, θα ρίξεις το φυτικό ρόφημα που προτιμάς, όπως το Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro με Ασβέστιο και Βιταμίνες. Στη συνέχεια θα προσθέσεις Crunchy Muesli Fytro με Βρώμη και Σοκολάτα και λίγες Νιφάδες Βρώμης Fytro, αν το επιθυμείς. Θα ανακατέψεις και έτοιμο το σοκολατένιο breakfast bowl σου.

Σε κάθε περίπτωση, τα Crunchy Muesli Fytro με Βρώμη και Σοκολάτα μπορούν να συνδυαστούν εύκολα και με γιαούρτι, για ένα πρωινό με έξτρα γεύση και πρωτεΐνη, ενώ και σκέτα αποτελούν πηγή σιδήρου, φωσφόρου, βιταμίνης B1 και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

image009.jpg

Η υγιεινή και απολαυστική διατροφή, λοιπόν, δεν θέλει πολύ χρόνο. Χρειάζεται απλώς λίγη προετοιμασία και τα κατάλληλα προϊόντα στην κουζίνα σου. Και το να απολαμβάνεις ένα υγιεινό και θρεπτικό γεύμα το πρωί, είναι το πρώτο βήμα για μία καλύτερη καθημερινότητα. Όρεξη να έχεις και οι healthy συνταγές για λαχταριστά breakfast bowls, είναι πολλές.

Stay tuned, λοιπόν, για να ανακαλύψεις περισσότερες γλυκές και αλμυρές recipes και tasty tips με προϊόντα Fytro!