Η Καθαρά Δευτέρα του «μαζί», κλείνει φέτος 100 χρόνια

Η Καθαρά Δευτέρα του «μαζί», κλείνει φέτος 100 χρόνια

Όλα τα τριήμερα μπορούν να γίνουν μοναδικά αλλά αυτό που πάντα θα ξεχωρίζει, είναι αυτό της Καθαράς Δευτέρας.

Τι είναι αυτό που κάνει τόσο μοναδική την προσμονή ενός τριημέρου; Είναι η δυνατότητα απόδρασης από την καθημερινή ρουτίνα; Είναι η ευκαιρία να μοιραστούμε μερικές στιγμές μαζί με την οικογένειά μας; Είναι αυτή η αδήριτη ανάγκη για δημιουργία στιγμών που αξίζουν να μείνουν πάντα στη μνήμη μας, ακόμα και αν περάσουν 100 χρόνια; Μήπως υπάρχει τελικά κάτι που τα ενώνει όλα αυτά μαζί, μας δημιουργεί τις πιο έντονες αναμνήσεις και έτσι κάνει αυτήν την επιπλέον μέρα αργίας να αξίζει πραγματικά;

Όλα τα τριήμερα μπορούν να γίνουν μοναδικά αλλά αυτό που πάντα θα ξεχωρίζει, είναι αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Αλήθεια, ποια δεν θυμάται τις Καθαρές Δευτέρες μας με τις λαγάνες αραδιασμένες σε τραπεζομάντηλα, θαλασσινά σε μεγάλες πιατέλες, τουρσί και ταραμά σε μπολ, χαρταετούς στον μπλε ουρανό -όποτε ήταν μπλε- και φυσικά τον Μακεδονικό Χαλβά; Ο Μακεδονικός Χαλβάς δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να λείπει από αυτό το τραπέζι. Τον άφηνες να λιώνει απαλά μέσα στο στόμα, προσπαθώντας να καταλάβεις γιατί δεν ήταν έτσι όλες οι Δευτέρες της ζωής σου και αν τελικά οφειλόταν στον Μακεδονικό Χαλβά που η Καθαρά Δευτέρα ήταν τόσο οικογενειακή και ξέγνοιαστη. Έτσι δεν είναι;

Οι πιο γλυκές Καθαρές Δευτέρες της ζωής σου

Αλήθεια, ποια είναι η πρώτη εικόνα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς «Καθαρά Δευτέρα;» Ίσως το μυαλό σου τρέχει πίσω στα ανέμελα παιδικά σου χρόνια, όπου για τελευταία φορά ντυνόσουν με την αγαπημένη σου αποκριάτικη στολή και σχεδίαζες τον χαρταετό σου, μαζί με τους αγαπημένους σου. Ίσως, πάλι, σκέφτεσαι αυτό που σε κάνει να ανυπομονείς μέχρι και σήμερα: Το καθαροδευτεριάτικο τραπέζι που διαχρονικά συμπληρώνει ο Μακεδονικός Χαλβάς, που αν σε άφηναν, θα μπορούσες να τον φας όλο!

Ο αγαπημένος σου χαλβάς, αυτός που μοιραζόσουν πάντα με την οικογένειά σου και σας έφερνε κοντά, γύρω από ένα τραπέζι, έχει φέτος επέτειο 100 χρόνων - σαν να λέμε 100 Καθαρές Δευτέρες με Μακεδονικό Χαλβά, τόσες όσες θέλεις να ζήσεις και εσύ με τους αγαπημένους σου.

Από το πρώτο εργαστήριο παραγωγής χαλβά της οικογένειας στη Θεσσαλονίκη το 1924 μέχρι σήμερα, πολλά έχουν αλλάξει… Όχι, όμως, η αφοσίωση, η αγάπη και το μεράκι με το οποίο παράγεται ο Μακεδονικός Χαλβάς. Με πρώτη ύλη το πιο διαλεχτό σουσάμι που αλέθεται σε παραδοσιακή μυλόπετρα από τη Μικρά Ασία και δίνει το καλύτερο Μακεδονικό Ταχίνι, ο Μακεδονικός Χαλβάς ζυμώνεται στο χέρι, διατηρώντας τη μοναδική γεύση και απαράμιλλη ποιότητά του αναλλοίωτες στο χρόνο. Έτσι, όταν έρχεται η στιγμή να μοιραστείς με τους δικούς σου τον αγαπημένο σας χαλβά, μοιράζεστε χαρά και η Καθαρά Δευτέρα γίνεται πιο γλυκιά.

1709548098999-317572861-image003.jpg

Η φετινή Καθαρά Δευτέρα έχει «νέο» αέρα

Όσο και να μεγαλώνεις, κάποιες παραδόσεις, κάποιες γεύσεις και κάποια «μαζί» θα μένουν αναλλοίωτα στο μυαλό σου. Τι πραγματικά χρειάζεσαι, λοιπόν, για να γιορτάσεις την Καθαρά Δευτέρα; Καλή παρέα, ένα γιορτινό τραπέζι που στρώνεται σε αυλές, μπαλκόνια, στο σπίτι ή στην εξοχή και τον αγαπημένο σου χαλβά, που έρχεται φέτος με νέο λογότυπο και ανανεωμένες συσκευασίες, παραμένοντας πιστός στην ιστορία του, για να γιορτάσει την επέτειο των 100 χρόνων μαζί σου.

Στο www.100xroniamazi.gr μπορείς να μάθεις τα πάντα για την πορεία του Μακεδονικού Χαλβά και να διαβάσεις για την φετινή του στήριξη στην ίδρυση του Κέντρου Διατροφής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής – ενός καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος που έχει ως στόχο να ενημερώνει και να εκπαιδεύει γύρω από τις σωστές διατροφικές συνήθειες, θέτοντας τη βάση για την ανάπτυξη και το μέλλον των παιδιών. Παράλληλα, μπορείς να λάβεις μέρος σε κλήρωση για τα πιο απολαυστικά δώρα.

1709548116215-714824548-image005.jpg

Και φέτος, λοιπόν, όπως και κάθε χρόνο, ας προετοιμαστούμε για αυτή την υπέροχη γιορτή. Μπορεί, σε σχέση με παλιά, κάποιοι από τους «πρωταγωνιστές» της να μην είναι ίδιοι και μπορεί να μην σου είναι το ίδιο εύκολο να κρυφτείς κάτω από το τραπέζι για να απολαύσεις ανενόχλητη τον αγαπημένο σου χαλβά, αλλά η ουσία της μέρας παραμένει η ίδια: «Καθαρά Δευτέρα» είναι όλα όσα απολαμβάνουμε μαζί!

Εσύ, λοιπόν, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις τις παραδόσεις που σε έκαναν αυτή που είσαι σήμερα και να ζήσεις τη μέρα αυτή με τον πιο απολαυστικό τρόπο… με Μακεδονικό Χαλβά!

@makedonikoshalvas #MakedonikosHalvas #100xroniamazi