Η Patrón γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει super premium τεκίλα, εσύ;

Η Patrón γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει super premium τεκίλα, εσύ;

Το 8ωρο τέλειωσε. Μήπως να πάρεις την κολλητή και να πάτε στο αγαπημένο σας all-day spot για να απολαύσετε -υπεύθυνα πάντα- μια Patrón;

Μπορεί το ημερολόγιο να λέει ότι έχουμε Απρίλιο, αλλά ο καιρός έχει άλλη άποψη. Οι θερμοκρασίες «πιάνουν» σχεδόν 30οC και τα κοντομάνικα -μπλουζάκια, φορέματα, εσύ ξέρεις- έχουν κατέβει από τα πάνω ράφια, ενώ την ίδια ώρα η διάθεση έχει «ανέβει». Αν μη τι άλλο, βοηθάει και το γεγονός ότι νυχτώνει αργότερα, οπότε τι σημαίνει αυτό; Όρεξη για περισσότερες βόλτες μετά τη δουλειά και φυσικά, after workearly drinks, είτε με τις κολλητές είτε με συναδέλφους.

Όποια και αν είναι η παρέα άλλωστε, αυτό που μένει σταθερή αξία είναι το ποτό που θα επιλέξεις να γευτείς. Γι’ αυτό και όσο πιο «hello summer» είναι ο καιρός, τόσο οι επιλογές συγκλίνουν σε λαχταριστά cocktails, όπως η Margarita και ηPaloma, τα οποία έχουν ως βάση την «τεκίλα» ή μάλλον τη«super premium τεκίλα», δηλαδή την Patrón. Γιατί αυτός ο χαρακτηρισμός, θα μας ρωτήσεις. Κι όμως, υπάρχουν τρεις πολύ καλοί λόγοι, συνέχισε να διαβάζεις και θα τους μάθεις έναν προς έναν.

Γιατί μιλάμε για super premium τεκίλα

Ο πρώτος λόγος είναι οι άριστες πρώτες ύλες ή πιο σωστά, οι τρεις φυσικές πρώτες ύλες -η αγαύη, το νερό και η μαγιά- που δίνουν στην Patrón αυτήν την «καθαρή» γεύση που ξέρουμε ότι αναζητάς κι εσύ. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τη διαδικασία παραγωγής -από το πρώτο μέχρι το τελευταίο στάδιο και πιο συγκεκριμένα, από την αργή συγκομιδή με το χέρι μιας ύψιστης ποιότητας και ώριμης 100% Weber Blueαγαύης μέχρι την παραδοσιακή και αναλλοίωτη στον χρόνοδιαδικασία ζύμωσης και απόσταξης. Και, φυσικά, τη σχολαστική επιθεώρηση κάθε χειροποίητης φιάλης, μία προς μία. Last but not least, ο τρίτος λόγος που είναι το πάθος των ανθρώπων της Patrón. Αν δεν υπήρχαν αυτοί, άλλωστε, με τηδεξιοτεχνία και το ταλέντο τους, τότε δεν θα υπήρχε αυτή η άψογη ποιοτικά τεκίλα.

Έτσι, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως οι εργαζόμενοι της Patrón είναι οι πραγματικοί «πρωταγωνιστές» στο πιο πρόσφατο διαφημιστικό σποτ της εταιρείας. Αν δεις το βίντεο, πίστεψέ μας, θα νομίζεις ότι βρίσκεσαι και εσύ στα χωράφια μπλε αγαύης στα υψίπεδα της επαρχίας Jalisco στο Μεξικό. Και θα δεις ότι ανάμεσα στα iconic μπουκάλια από φυσητό γυαλί και τα πολύτιμα δρύινα βαρέλια παλαίωσης πρωταγωνιστούν με δημιουργικό τρόπο,τα ίδια τα χέρια των ανθρώπων στα οποία βασίζεται όλη η πλήρως χειροποίητη παραγωγή αυτής της super premiumτεκίλα.

Τέσσερις παραλλαγές για ξεχωριστά tequila cocktails

Ναι, τα αγαπημένα «tequila cocktails», η Margarita και ηPaloma, μπορεί να είναι πιο «mainstream» αυτήν την περίοδο, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να είναι συνηθισμένα. Και εδώ, είναι που έρχεται πάλι η Patrón, που αναγνωρίζεται ως η Νο1 super premium τεκίλα, αλλά και μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και σεβαστές μάρκες αποσταγμάτων πολυτελείας διεθνώς.

Αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς. Άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, που με γνώση, εμπειρία και γούστο εκτιμούν τα εκλεκτά αποστάγματα, ξεχωρίζουν την Patrón αρχικά από τη διάφανη χειροποίητη φιάλη. Δεν κλείνουν πολλές τεκίλες με εκλεκτό πορτογαλικό φελλό σε σχήμα σφαίρας, βλέπεις.

Μάλιστα, υπάρχει πολύς κόσμος που θεωρεί την Patrón τόσο ξεχωριστή και γι΄αυτό, την προτιμά σκέτη με πάγο. Όσο και να αγαπάμε τα cocktails, η αλήθεια είναι πως έτσι αναδεικνύονται ατόφια όλα τα αρώματα, η γεύση και η επίγευση μιας πραγματικά super premium τεκίλα.

IMG_6151.jpeg

Και -good news- η Patrón κυκλοφορεί σε τρεις βασικές παραλλαγές για να επιλέξεις. Silver, μια κρυστάλλινα διαφανής τεκίλα, απαλή και γλυκιά, με αρώματα φρούτων και πιπεράτη επίγευση, Reposado, η οποία είναι παλαιωμένη για τουλάχιστον τέσσερις μήνες σε δρύινα βαρέλια ουίσκι από την Αμερική, με αρώματα φρέσκιας αγαύης, βελανιδιάς και επίγευση λουλουδιών και βανίλιας, και Añejo, η οποία έχει παλαιωθεί για τουλάχιστον έναν χρόνο σε δρύινα βαρέλια από τη Γαλλία για πιο πολύπλοκα αρώματα, με γεύσεις σταφίδας, καραμέλας, βανίλιας και καπνιστές νότες. Σε αυτές έρχεταικαι η πρόσφατη άφιξη, Patrón El Cielo, η τεκίλα της «prestige» κατηγορίας, η οποία είναι προϊόν τριπλής απόσταξης για φυσικά γλυκιά γεύση. Μάλιστα, το λανσάρισμά της έγινε μόλις πέρυσι το καλοκαίρι σε viralevents στα hot spots της Μυκόνου, της Ίμπιζα, της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου και αγαπήθηκε αμέσως από τη VIP party σκηνή. Εσύ θα της αντισταθείς;

IMG_6152.jpeg

Το 8ωρο τέλειωσε. Μήπως να πάρεις την κολλητή και να πάτε στο αγαπημένο σας all-day spot για να απολαύσετε -υπεύθυνα πάντα- μια Patrón; Τώρα, σκέτη θα είναι, με τόνικ θα είναι ή σε ευφάνταστα cocktail θα τη βρεις; Εσείς αποφασίζετε!