Το καλοκαίρι ξεκινάει όταν πας στην πρώτη συναυλία της σεζόν και κρατάς μία ΑΜΣΤΕΛ στο χέρι

Το καλοκαίρι ξεκινάει όταν πας στην πρώτη συναυλία της σεζόν και κρατάς μία ΑΜΣΤΕΛ στο χέρι

Try to change our mind, αλλά το καλοκαίρι ξεκινάει πραγματικά μόνο όταν πας στην πρώτη συναυλία για τη σεζόν.

Δεν χρειαζόμαστε κάποιο επιχείρημα για να στηρίξουμε την άποψή μας, γιατί τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους: Λίγο ο ήλιος, λίγο το mood «Άσε την ψυχή σου να ξεχειλίσει», λίγο ο ενθουσιασμός που θα δεις την αγαπημένη σου μπάντα live σε ανοιχτό χώρο, ε δεν θέλει και πολύ.

Για εμάς, το Summer 2025 ξεκίνησε πηγαίνοντας στο γνωστό σημείο, την Πλατεία Νερού, με την παρέα μας, mind-blowing μουσικές και μία κρύα μπύρα ΑΜΣΤΕΛ στο χέρι. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Μόνο να έχουμε πάντα τέτοια.

Μία υπόσχεση και το απόλυτο συναυλιακό καλοκαίρι

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όλα ξεκίνησαν λίγο καιρό πριν, όταν, εκεί που κουβεντιάζαμε με την παρέα μας ένα random απόγευμα Σαββάτου, έπεσε στο τραπέζι η πρόταση να «πάμε στα μεγαλύτερα live του καλοκαιριού». Και, όπως φαντάζεσαι, αυτό που ακολούθησε ήταν ένα brainstorming με σερί από ιδέες για τα συγκροτήματα που θα βλέπαμε φέτος (pure συγκίνηση, θα πούμε εμείς). Idles, Fontaines D.C., Boy Harsher, The Prodigy και η λίστα όλο και μεγάλωνε. Το απόλυτο (συναυλιακό) καλοκαίρι ήταν προ των πυλών.

image003.jpg

Να μην στα πολυλογούμε, βρεθήκαμε στην πρώτη συναυλία του Release Athens 2025, στις 7 Ιουνίου (με metalcore διάθεση, παρακαλώ). Spoiler alert, μπορεί να μην κερδίσαμε προσκλήσεις από τον διαγωνισμό του amstelmusic.gr αλλά, κάποιες από μας ήμασταν αρκετά τυχερές ώστε να κληρωθούμε, ως εγγεγραμμένα μέλη, και να κερδίσουμε μεταφορά με ταξί από και προς το φεστιβάλ (τσέκαρε το ΑΜΣΤΕΛ Cab και θα καταλάβεις).

Έτσι, συναντηθήκαμε στο φεστιβάλ, οι μισές με αμάξι και εμείς με το ΑΜΣΤΕΛ Cab που ήρθε και μας πήρε από ένα κεντρικό σημείο δίπλα στο σπίτι της μίας φίλης. Μετά, ανεβήκαμε στο ΑΜΣΤΕΛ Bar, από όπου θα παρακολουθούσαμε το live, ενώ οι υπόλοιπες πήγαν να πιάσουν θέσεις όσο πιο μπροστά μπορούσαν. Περιττό να σου πούμε πως εμείς εκεί είχαμε δωρεάν μπύρες από το ΑΜΣΤΕΛ Bar, φαγητό και άλλες εκπλήξεις! Εκεί που βολευτήκαμε, βγήκαν στο stage οι Palaye Royale και, όπως κατάλαβες, δεν κάτσαμε ήσυχες λεπτό.

image005.jpg

Cheers to many more concerts…

Ωπ, πότε κατέβηκαν τα παιδιά; Εμ, αν περνάς ωραία… Τέλος, πάντων, μέχρι να εμφανιστούν οι Avenged Sevenfold, όλη μας η προσοχή στράφηκε στην παγωμένη μας μπύρα ΑΜΣΤΕΛ. Και με το δίκιο μας, δηλαδή, αφού (εκτός του ότι μπύρα + φεστιβάλ = ένα vibe από μόνο του) το QR code στο χάρτινο ποτήρι είχε κάτι να μας πει: Ότι αν το σκανάρουμε μπορούμε να τσεκάρουμε στη στιγμή αν έχουμε κερδίσει ΑΜΣΤΕΛ Tote Bags, δωρεάν μπύρα για δύο άτομα, ή voucher για Official Release Merch. Εμείς δεν (ξανα)κερδίσαμε, προφανώς, δεν είναι και κάθε μέρα Πασχαλιά, αλλά έχουμε καλό προαίσθημα για τις επόμενες φορές.

Σε αυτό το σημείο να κάνουμε μία ευγενική υπενθύμιση προς τον μελλοντικό μας εαυτό πως από τη δεύτερη συναυλία, στις 18 Ιουνίου και μέχρι το τέλος του φεστιβάλ, ένα νέο προϊόν «μπαίνει» στο φεστιβαλικό μας πλάνο: Η ΑΜΣΤΕΛ Radler Pink Grapefruit. Και δεν τη βρίσκουμε μόνο στα bars, αλλά και στα σποτάκια όπου η ομάδα της ΑΜΣΤΕΛ μοιράζει δείγματα (emoji με κλείσιμο ματιού).

image007.jpg

Κλείνουμε αυτή την παρένθεση για να επιστρέψουμε στα της συναυλίας. Σε κάποια φάση, λοιπόν, άρχισε το πλήθος να φωνάζει και όταν συμβαίνει αυτό ξέρεις πως η ώρα του show έφτασε (festival lesson 101). Και όντως, με το που τσουγκρίσαμε τα ποτήρια μας και ήπιαμε μία γουλιά, ακούστηκε και το intro του πρώτου τραγουδιού. The rest is (music) history.

Το κλείσιμο, η αρχή μας

Χωρίς να το καταλάβουμε, το τελευταίο κομμάτι σήμανε και το τέλος της συναυλίας. Και εμείς ξεκινήσαμε σιγά-σιγά να βγαίνουμε προς τα έξω, φροντίζοντας να αφήσουμε τα χάρτινα ποτήρια μας σε ένα από τα 4 σημεία στους κάδους ανακύκλωσης ΑΜΣΤΕΛ (ή είσαι σωστή ή δεν είσαι). Το κλείσιμο, όμως, μόνο «κλείσιμο» δεν ήταν. Γιατί ναι μεν μπήκαμε ΑΜΣΤΕΛ Cab που μας περίμενε για να μας γυρίσει σπίτι, αλλά φύγαμε με τη σκέψη ότι το καλοκαίρι μας προμηνύεται απίστευτο.

image009.jpg

Το καλοκαίρι ήδη ξεκίνησε με πολλή μουσική, καλή παρέα και ένα ποτήρι κρύα μπύρα ΑΜΣΤΕΛ. Και το μόνο που μας μένει είναι να ευχηθούμε να συνεχιστεί έτσι ακριβώς. Αν, τώρα, θέλεις και εσύ το full of music summer σου, δεν έχεις παρά να μπεις στο amstelmusic.gr και να διεκδικήσεις δωρεάν εισιτήρια για τα μεγαλύτερα live της σεζόν. Ένα σου λέμε. Θα μας θυμηθείς.