Cooking session: Η αγαπημένη μας συνταγή με ένα twist ολικής… απόλαυσης

Cooking session: Η αγαπημένη μας συνταγή με ένα twist ολικής… απόλαυσης

Είναι κάποιες συνταγές που απλά δεν μπορείς να τις προσπεράσεις. Έχουν αυτό το κάτι που σε κάνει να θέλεις να τις μαγειρεύεις κάθε μέρα, χωρίς να υπάρχει πιθανότητα να τις βαρεθείς. Και ξέρουμε πως όλοι έχουμε μία τέτοια συνταγή στο τσεπάκι μας. Τυχαίο (καθόλου) παράδειγμα, τα ζυμαρικά.

Ναι, είμαστε #teampasta, τι να κάνουμε; Εμείς και το υπόλοιπο του παγκόσμιου πληθυσμού αγαπάμε το απόλυτο comfort food που μας γυρνάει στην κουζίνα του σπιτιού που περάσαμε τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια.

Σήμερα, όμως, που είμαστε και φαν του wellness, ψάχνουμε συνταγές να εντάξουμε τα αγαπημένα μας μακαρόνια σε μία πιο ισορροπημένη διατροφή. Για την ακρίβεια, ψάχναμε μέχρι που βρήκαμε τα ζυμαρικά ολικής άλεσης Melissa.

Όλα ξεκινάνε με μια σκέψη

Πριν από κάποιες μέρες, που λες, είχαμε επιστρέψει από τη δουλειά και, αν και λίγο κουρασμένες, η σκέψη μας πήγε στην αγαπημένη μας συνταγή. Και εκεί που σκεφτόμασταν πώς να κάνουμε μια μακαρονάδα με αυθεντική γεύση αλλά και ένα twist, τότε μας ήρθε η έμπνευση. Γιατί δεν χρησιμοποιούμε ζυμαρικά ολικής άλεσης Melissa που είχαμε αγοράσει λίγες μέρες πριν;

Βλέπεις, το σιτάρι ολικής άλεσης θεωρείται «θησαυρός» για την υγεία, καθώς είναι μία πρώτη ύλη που έρχεται κατευθείαν από τη γη, με μερική ή ελάχιστη επεξεργασία, διατηρώντας τον αγνό της χαρακτήρα. Και η εταιρεία που εδώ και έξι δεκαετίες, από το 1947 συγκεκριμένα, παράγει ετησίως πάνω από 55.000 τόνους ζυμαρικών χρησιμοποιεί τον κόκκο σιταριού ατόφιο, τόσο τον φλοιό όσο και την «καρδιά» του, με σιτάρια διαλεγμένα από εκλεκτούς ελληνικούς σιτοβολώνες.

Έτσι, φτάνουν στην κουζίνα μας ζυμαρικά ολικής άλεσης, σε οποιοδήποτε σχήμα και είδος -από σπαγγέτι και πένες μέχρι λιγκουίνι και τορτελίνι- που, μάλιστα, έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας, αφού είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και τέλεια για μία ισορροπημένη διατροφή.

1750851648529-15029004-image003.jpg

Η συνταγή που αγαπάμε, ακόμα πιο θρεπτική

Ωραία η θεωρία, αλλά ώρα να περάσουμε στην πράξη. Ή, πιο σωστά, να σου αποκαλύψουμε ποια είναι η αγαπημένη μας μακαρονάδα για την οποία μπήκαμε στην κουζίνα (κανένα gatekeeping εδώ μέσα). Καλοκαίρι, λοιπόν, οπότε ό,τι πρέπει για απολαυστικά Λιγκουίνι Ολικής με γαρίδες, μπροκολίνι και άνηθο.

Για να τα φτιάξεις, θα χρειαστείς απλά υλικά:

  • 1 συσκευασία Λιγκουίνι Ολικής Melissa
  • 300 γρ. μπροκολίνι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, σε ροδέλες
  • 400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • Άνηθο ψιλοκομμένο

Αφού συγκεντρώσεις τα υλικά σου στον πάγκο σου, κόβεις το σκόρδο σε ροδέλες, ψιλοκόβεις τον άνηθο και, φυσικά, καθαρίζεις τις γαρίδες. Έτσι, είσαι έτοιμη να περάσεις στο κυρίως μέρος της συνταγής.

Για αρχή, παίρνεις μία μεγάλη κατσαρόλα και βράζεις για 3-4 λεπτά τα μπροκολίνι και έπειτα το αφαιρείς με μία τρυπητή κουτάλα. Στο ίδιο νερό προσθέτεις μια πρέζα αλάτι και βράζεις τα Λιγκουίνι Ολικής Melissa ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνεις και κρατάς μια κούπα νερό και συνεχίζεις ανακατεύοντας τα μακαρόνια με το ελαιόλαδο.

Στη συνέχεια, παίρνεις ένα τηγάνι, το βάζεις στη φωτιά και προσθέτεις το βούτυρο ώστε να λιώσει και σοτάρεις το σκόρδο μέχρι να ροδίσει. Έπειτα, προσθέτεις τις γαρίδες και τις σοτάρεις για 3-4 λεπτά. Επόμενη κίνηση, να ρίξεις μέσα τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τα μπροκολίνια, λίγο αλάτι και πιπέρι, αλλά και λίγο από το νερό των ζυμαρικών για να δημιουργήσεις μία ωραία και ελαφριά σάλτσα.

Μόλις δεις ότι έχει «δέσει», σβήνεις τη φωτιά και αποσύρεις το τηγάνι. Αυτό που μένει είναι να προσθέσεις τα Λιγκουίνι Ολικής Melissa στο τηγάνι με τη σάλτσα, να ανακατέψεις απαλά και… να σερβιριστείς! Αν θέλεις, πασπαλίζεις το πιάτο σου με λίγο φρεσκοκομμένο άνηθο για έξτρα γεύση (και χρώματα).

1750851602152-459821850-image005.jpg

Φτάνοντας έως εδώ, ίσως έχεις «ψηθεί» και εσύ να δεις στην πράξη πώς η καλή διατροφή συναντά την απόλαυση. Δηλαδή έχεις «ψηθεί» για ζυμαρικά ολικής με την υπογραφή της Melissa. Επομένως, το μόνο που απομένει να σου πούμε είναι καλή επιτυχία στη συνταγή σου και… καλή όρεξη!