Ένα exclusive dinner στις Σπέτσες και πολλές μικρές (μεγάλες) στιγμές γεμάτες καλοκαιρινή μαγεία
Ανεμελιά, αυτή είναι η πρώτη λέξη που μας έρχεται στο μυαλό όταν θέλουμε να περιγράψουμε το καλοκαίρι. Μπορεί να μην είμαστε παιδιά πλέον, αλλά οι πιο δυνατές εικόνες, τα αγαπημένα μας αρώματα και οι πιο δροσιστικές γεύσεις έχουν αποτυπωθεί μέσα μας, εδώ και χρόνια.
Τότε που παίζαμε στην πλατεία της μικρής μας πόλης, του χωριού μας ή ενός νησιού, θυμάσαι; Ή τότε που κάναμε ποδήλατο με τις φίλες μας και μετράγαμε τα καλοκαίρια μας σε μπάνια και παγωτά. Και, αχ, τότε που τα βράδια μύριζαν μόνο γιασεμί.
Μεγαλώνοντας ξεχάσαμε να δίνουμε σημασία σε αυτές τις μικρές στιγμές και το καθιερωμένο δείπνο της Moët & Chandon στα πλαίσια της Spetses Classic Yacht Regatta 2025 μάς θύμισε πως τελικά είναι… μεγάλες και μαγικές και μπορούμε να συνεχίσουμε να τις ζούμε ακόμα και σήμερα.
Ιστορίες καλοκαιρινής νυχτός
Οι Σπέτσες είναι ένα νησί που «αφηγείται» πολλές ιστορίες: Από συλλογικές μέχρι προσωπικές, εξόχως καλοκαιρινές, που μένουν για πάντα χαραγμένες μέσα μας. Ήταν, λοιπόν, η κατάλληλη τοποθεσία για το exclusive dinner της Moët & Chandon, της σαμπάνιας που ιδρύθηκε το 1743 από τον Claude Moët και από τότε, εδώ και σχεδόν τρεις αιώνες, συνοδεύει κάθε μικρή και μεγάλη στιγμή, επίσημη ή ανεπίσημη, έχοντας γίνει συνώνυμο της πολυτέλειας και της γιορτής.
H βραδιά είχε κάτι από mediterranean summer, με τη Moët & Chandon να είναι εκεί σε όλη τη διάρκεια του δείπνου, από το καλωσόρισμα των λαμπερών καλεσμένων μέχρι και την τελευταία πρόποση. Αν σκεφτούμε ότι ο οίκος διαθέτει τους μεγαλύτερους και πιο ποικιλόμορφους αμπελώνες στην Καμπανία, εξασφαλίζοντας την υψηλότερη ποιότητα στα κρασιά του, τότε ήταν σίγουρα ο καλύτερος οικοδεσπότης.
H ευρεία γκάμα σαμπανιών που διαθέτει είναι πραγματικά το ιδανικό συνοδευτικό για κάθε περίσταση και γευστική προτίμηση. Από την εμβληματική Moët Impérial και την εκλεκτή συλλογή Grand Vintage μέχρι τη λαμπερή Moët Rosé Impérial και τη δροσιστική Moët Ice Impérial, κάθε δημιουργία προσφέρει πλούσιους γευστικούς τόνους και αρώματα που μαγεύουν τις αισθήσεις αποτυπώνοντας τη μοναδικότητα του terroir της Καμπανίας.
Let’s make a toast
Για να ξεκινήσει σωστά μία μαγική βραδιά χρειάζεται -τι άλλο;- μία πρόποση. Στην περίπτωσή μας, το exclusive dinner της Moët & Chandon ξεκίνησε με μία πρόποση από την πάντα λαμπερή Βίκυ Καγιά, η οποία έδωσε το έναυσμα της βραδιάς σηκώνοντας ένα ποτήρι με σαμπάνια και λέγοντας «Στις μικρές στιγμές που γίνονται μεγάλες, στη Ρεγκάτα που μας φέρνει και φέτος κοντά και σε ένα υπέροχο, φωτεινό, ελληνικό καλοκαίρι».
Όσο για το τι ακολούθησε, θα πούμε πως απλά είναι ενδεικτικά της γενναιοδωρίας και της φιλοξενίας της αγαπημένης σαμπάνιας: Ένα ατμοσφαιρικό δείπνο γεμάτο εκλεκτές γεύσεις και μουσικές που συνόδευαν άψογα τα summer vibes. Oι καλεσμένοι δείπνησαν, συζήτησαν, γέλασαν και απόλαυσαν κάθε στιγμή, με το δείπνο να ολοκληρώνεται με τον πιο ταιριαστό τρόπο: Με μία δροσιστική Moët & Chandon Ice και γλυκές δημιουργίες που είχαν την υπογραφή του Στέλιου Παρλιάρου.
Με αυτόν τον ανάλαφρο τρόπο, έκλεισε μία βραδιά που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όσων την έζησαν. Και που θα υπενθυμίζει σε όλους και όλες πως οι στιγμές που μετράνε πραγματικά είναι εκείνες που μοιάζουν μικρές και που όταν τις μοιράζεσαι και τις ζεις πραγματικά, γίνονται μεγάλες. Έτσι, διαρκούν και είναι δικές μας για πάντα.
Άλλωστε, το καλοκαίρι είναι ανέμελες στιγμές που αξίζει να τις ζούμε κάθε μέρα. Δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά η Moët & Chandon. Ας πούμε «Cheers!» στις μικρές (μεγάλες) και μαγικές στιγμές που θα ζήσουμε!