Kykloi by Priceless: Το hot opening που φέρνει νέα εποχή στη γαστρονομία
Ένας βραβευμένος σεφ, ένα ατμοσφαιρικό εστιατόριο, ένα mindful μενού, ένα βιώσιμο αποτύπωμα. Όμως αυτοί δεν είναι οι μόνοι λόγοι που το Kykloi by Priceless αποτελεί με διαφορά την πιο hot νέα άφιξη της πόλης!
Σε μία εποχή που οι νέες εστιατορικές αφίξεις διαδέχονται η μία την άλλη και το dining αποτελεί με διαφορά το νέο fashion, τι είναι αυτό που κάνει ένα νέο εστιατόριο να διαφέρει από όλα τα άλλα που εμφανίζονται στην πόλη; Είναι ο καταξιωμένος σεφ, η προσήλωση στην ποιότητα, η γευστική υπεροχή, το προσεγμένο design ή και όλα τα παραπάνω μαζί; Φυσικά και είναι, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις η ουσία βρίσκεται αλλού. Και αυτή η «ουσία» είναι που κάνει και όλη τη διαφορά. Το ολοκαίνουριο Kykloi by Priceless δεν είναι απλώς ένα ακόμη νέο, πολλά υποσχόμενο εστιατόριο, είναι η πρακτική έκφραση μίας πρωτοβουλίας που στο επίκεντρο έχει τον άνθρωπο, την εμπειρία και τη βιωσιμότητα.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή τους, καθώς το Kykloi by Priceless, το πρώτο εστιατόριο της Mastercard στην Ελλάδα, δεν είναι απλώς ο χώρος όπου θα ζήσουμε μία υψηλού επιπέδου γαστρονομική εμπειρία, είναι το αληθινό σκηνικό όπου η έννοια της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, της βιώσιμης προσέγγισης και της ουσιαστικής φιλοξενίας συνδυάζονται σε μια ανεκτίμητη εμπειρία.
Το Kykloi by Priceless άνοιξε τις πόρτες του μόλις πριν λίγες ημέρες στο κέντρο της πόλης μας και διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν ένα εστιατόριο talk of the town πριν καν ο πρώτος πελάτης περάσει τις πόρτες τους. Καταρχάς, το μενού έχει σχεδιαστεί από τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Παύλο Κυριακή, ενώ στην καθημερινότητα της κουζίνας συναντούμε τους πλέον κοντινούς και πιστούς συνεργάτες του και απόφοιτους από το πρόγραμμα Restart. Check!
Επίσης, το μενού περιστρέφεται γύρω από την μεσογειακή και ελληνική κουζίνα, σε μία εποχή που η «επιστροφή στις ρίζες» αποτελεί παγκόσμια γαστρονομική τάση, μέσα από το δημιουργικό πρίσμα του διάσημου σεφ και της ομάδας του, με απόλυτη προσήλωση στην εποχικότητα και την εντοπιότητα. Τα υλικά έρχονται από μικρούς Έλληνες παραγωγούς και οι γεύσεις είναι πραγματικά συναρπαστικές, με την κορυφαία πρώτη ύλη να αναδεικνύεται στο έπακρο μέσα από μοντέρνες τεχνικές και συναρπαστικές μαγειρικές προτάσεις, με πιάτα όπως τις ελληνικές γαρίδες Κοιλάδος με γαριδάκι συμιακό και bloody Mary sauce από ελληνικές τομάτες, το σπαγγέτι με αστακό, ή το βιολογικό αρνί με ρεβιθάδα να κλέβουν τις εντυπώσεις ακόμη και των πιο κοσμογυρισμένων foodies. Check!
Ο λουσμένος στο φυσικό φως χώρος, με πρωταγωνίστρια την ανοικτή κουζίνα που δεν κρύβει μυστικά, κερδίζει αμέσως στα σημεία με τη ζεστασιά και τη φιλόξενη διάθεση, τα θετικά του vibes και τη ζωντανή του ατμόσφαιρα. Αντανακλώντας τη φιλοσοφία της κυκλικότητας που βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο, οι γήινες αποχρώσεις, το λιτό design και τα φυσικά υλικά, όπως το ξύλο και τα κεραμικά, ενισχύουν το sustainable πρόσημο, με τα έπιπλα να προέρχονται από μικρές ελληνικές επιχειρήσεις. Check!
Είδαμε μέχρι τώρα το «check» σε όλα τα σωστά κουτάκια, πάμε όμως τώρα να βγούμε και «out of the box» και να μπούμε στην καρδιά και την ουσία ενός project που αποτελεί μακράν το σημαντικότερο και πιο ουσιαστικό new arrival. Γιατί το Kykloi by Priceless δεν είναι ένα ακόμη εστιατόριο, είναι μία βιωματική εμπειρία που έχει στον πυρήνα του την κοινωνική ευθύνη και αποτελεί την καρδιά του προγράμματος ReStart της Mastercard, μιας κοινωνικής πρωτοβουλίας που υλοποιείται σε συνεργασία με την ΜΚΟ Odyssea και στηρίζει την επαγγελματική και κοινωνική ένταξη ατόμων από ευάλωτες ομάδες μέσα από εκπαίδευση και απασχόληση στον τομέα της εστίασης.
Απόφοιτοι του προγράμματος ReStart στελεχώνουν σήμερα μέρος της ομάδας του Παύλου Κυριάκη και βρίσκονται καθημερινά στην κουζίνα και στο service. Η δουλειά τους εδώ τους εντάσσει ξανά στο κοινωνικό σύνολο ως ισάξιους συνεργάτες, ενώ τους δίνει την ευκαιρία να ξεκινήσουν μία νέα καριέρα με αισιοδοξία.
Συνάμα, πέρα από τους εργαζομένους, τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς και βιοτέχνες, την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα που αναγεννάται, οι πιο μεγάλοι κερδισμένοι είμαστε και όλοι εμείς, οι επισκέπτες, αφού εδώ βιώνουμε μία εμπειρία απόλυτα μοναδική και πραγματικά ανεκτίμητη. Το ταξίδι μας ξεκινά με ένα γευστικό καλωσόρισμα από τον σεφ, πριν πάρουμε θέση στο τραπέζι μας για να αφεθούμε σε ένα τελετουργικό εμπνευσμένο από την ελληνική παράδοση, όπου εμείς οι ίδιοι είμαστε τα επίτιμα πρόσωπα, όπως ακριβώς συμβαίνει σε κάθε φιλόξενο ελληνικό σπίτι.
Να σημειώσουμε κάπου εδώ πως ειδικά οι κάτοχοι καρτών Mastercard απολαμβάνουν αποκλειστικές Priceless εμπειρίες, όπως masterclasses, chefs’ battles και θεματικά μενού, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει τα διάσημα guests, όπως το 4 Hands Dinner με καλεσμένο τον 3άστερο Christian Jürgens στα τέλη Ιουνίου, και αυτό ήταν μόνο η αρχή!
Info: Βουτάδων 36, Κεραμεικός, 2103469662, www.kykloi.gr
Τετάρτη έως Παρασκευή: 18.00–00.30 / Σάββατο & Κυριακή: 12.00–00.30.
Πληροφορίες και κρατήσεις στο www.kykloi.gr