Ώρα να συναντηθούμε Around the Table και να ανακαλύψουμε τις γεύσεις της Αθήνας!
Έχεις συνειδητοποιήσει και εσύ πως έχουν αλλάξει οι έξοδοί μας; Πριν από λίγα χρόνια, η έξοδος για ποτό ήταν στανταράκι κάθε εβδομάδα. Το Σάββατο θα έκλεινε (ή, εχμ, οι πρώτες ώρες της Κυριακής θα μας έβρισκε) με την παρέα μας στο αγαπημένο μας bar, αφού είχε προηγηθεί το πέρασμα από άλλα μαγαζιά. Ναι, κάποτε κάναμε bar hopping και πιστεύαμε ότι δεν θα το αλλάζαμε με τίποτα. Α, και φυσικά 1-2 φορές τον μήνα έπαιζε σίγουρα και κάποιο after office drink.
Πάντως, ίσως επειδή οι καιροί και οι τάσεις αλλάζουν (τίποτα δεν μένει ίδιο, δεν λένε;), τα τελευταία χρόνια το φαγητό βρίσκεται στο κέντρο του τραπεζιού που συζητάμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τα ραντεβού δεν τα δίνουμε πίσω από κάποια μπάρα, αλλά σε κάποιο εστιατόριο. Το ένα Σάββατο μπορεί να πάμε σε ένα εστιατόριο με θαλασσινά στο Νότια Προάστια, το άλλο για μεζεδάκια στο στέκι μας ή σε κάποιο new opening στο κέντρο, κατάλαβες.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πλέον είμαστε φανατικά team restaurant hopping. Και όχι μόνο εμείς αν κρίνουμε από την πληρότητα των εστιατορίων και από το ότι για να βρεις τραπέζι σε κάποια εστιατόρια πρέπει να έχεις κάνει κράτηση 2-3 βδομάδες πριν.
Ο προφανής λόγος είναι ότι μπορούμε να ανακαλύπτουμε νέες γεύσεις και χώρους ή να επιστρέφουμε στα εστιατόρια που αισθανόμαστε σπίτι μας. Ο ίσως όχι και τόσο προφανής είναι ότι δεν υπάρχει πιο «ζεστός» και χαλαρός τρόπος για να έρθεις κοντά με την κολλητή/τον σύντροφο/την ξαδέρφη (βάλε όποιο άτομο θες) από το συζητάτε ενώ δοκιμάζετε οικείες ή νέες γεύσεις σε ένα ωραίο περιβάλλον.
Αυτοί οι δύο λόγοι μαζί δημιουργούν μια εμπειρία. Γι’ αυτό είμαστε πάρα πολύ έτοιμες για το φετινό, τέταρτο στη σειρά, #άχαστο Around the Table, το event που μας έμαθε ότι το φαγητό είναι εμπειρία. Αν έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια με την παρέα σου, ήρθε η ώρα να δεις τι σημαίνει σύγχρονο restaurant-hopping.
Ο σύγχρονος γαστρονομικός χάρτης της Αθήνας είναι στο… πιάτο μας
Ελληνική κουζίνα σε βραβευμένο με Bib Gourmand Michelin wine bar στα Εξάρχεια; Casual fine dining στη Γλυφάδα; Εκλεκτή κρεατοφαγία στα Ιλίσια; Όποια και αν είναι η ερώτηση (και η όρεξή σου), την απάντηση τη βρίσκεις μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου σε ένα από τα 50 πολύ αγαπημένα και διαφορετικά εστιατόρια του Around The Table που εκτείνονται σε κάθε γωνιά της Αθήνας και έχουν δύο κοινά: Την υποστήριξη των τοπικών παραγωγών και την προώθηση της ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να μπεις στο aroundthetable.gr και να επιλέξεις τα εστιατόρια που θέλεις να επισκεφτείς. Και αν δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις, μπορείς να δεις τα ειδικά tasting menus κάθε εστιατορίου για να μπορέσεις να δημιουργήσεις την προσωπική σου γευστική διαδρομή στον πιο ιδιαίτερο γαστρονομικό χάρτη της πόλης!
Special tasting menus σε special τιμές; Yes, please!
Αν νόμιζες ότι οι εκπλήξεις σταματούν εδώ, θα πούμε πώς -έκπληξη!- έχει και συνέχεια. Βλέπεις, το Around the Table έχει φροντίσει ώστε να μπορείς να απολαύσεις τα ξεχωριστά tasting menus που έχουν ετοιμάσει και τα 50 εστιατόρια σε προσιτές τιμές: 25 ή 50 ευρώ, ανάλογα το εστιατόριο. Προϋπόθεση, να είσαι κάτοχος Mastercard καθώς αυτό είναι το «κλειδί» σου για να πάρεις μια άλλη γεύση -ή, μάλλον, πολλές και διαφορετικές γεύσεις- της Αθήνας.
Σκέψου την πόλη να αποτυπώνεται σε έναν ιδιαίτερο γαστρονομικό χάρτη που κάθε εστιατόριο είναι μια γευστική στάση που οδηγεί σε μια pop ανακάλυψη και κάθε pop ανακάλυψη σε μια νέα urban εμπειρία. Ναι, το Around the Table είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα event που ενώνει τους Athenian food lovers.
Λίγες μέρες μόνο έμειναν μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου (μα, πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος;), γι’ αυτό και ήδη έχουμε κάνει τις κρατήσεις μας. Εσύ;
Μπες στο aroundthetable.gr, δες τα εστιατόρια που συμμετέχουν και ανακάλυψε τη δική σου γευστική διαδρομή μέσα από το Around the Table