Η ώρα της φράουλας

Η ώρα της φράουλας

Πως να φυτέψετε τα πιο ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Η μόδα των μικρών φυτών με φρούτα και λαχανικά στην βεράντα του σπιτιού σας συνεχίζεται, και πολύ απλά μπορείτε να έχετε ολόφρεσκα φρούτα για να απολαύσετε τους καλοκαιρινούς μήνες. Φρούτα που δεν χρειάζονται πολύ χώρο και αντέχουν στο κρύο είναι η τέλεια επιλογή.

Είναι ένας τρόπος όχι μόνο να έχετε τα πιο φρέσκα και νόστιμα φρούτα αλλά να μάθετε τα παιδιά σας να περιποιούνται μόνα τους τα φυτά τους αλλά και να ανακαλύψουν τον κύκλο της ζωής.

Τέτοια «εύκολα» φρούτα είναι και η φράουλα, με καλύτερη εποχή για να την φυτέψετε το καλοκαίρι ή τις αρχές του φθινοπώρου. Έτσι οι φραουλιές σας θα έχουν αρκετό χρόνο να αναπτυχθούν και να έχουν έτοιμα ζουμερά φρούτα το επόμενο καλοκαίρι. Οι φράουλες αγαπάνε τον χειμώνα για αυτό δεν θα έχετε πρόβλημα αν αφήσετε στις γλάστρες σας έξω ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σε μία μεγάλη οριζόντια γλάστρα, φυτέψτε διάφορες ποικιλίες φράουλας. Έτσι και θα έχετε διαφορετικές γεύσεις στο πιάτο σας αλλά και θα έχετε φράουλες καθ’όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Κάποιες βγαίνουν τον Μάη, κάποιες άλλες αργότερα το καλοκαίρι.

Μία ακόμα λύση, η οποία θα κρατήσει μακριά ζουζούνια και αρρώστιες φυτών, είναι να φυτεύετε τις φραουλίτσες σας σε κρεμαστές γλάστρες. Οι μικρές γλάστρες δεν είναι πρόβλημα και είναι ο ιδανικός τρόπος για να φυτεύεις φυτά στο μπαλκόνι σου. Οι φράουλες χρειάζονται οργανικό λίπασμα, λίγο νεράκι και αρκετό ήλιο για να αναπτυχuούν.

Οι φραουλίτσες που αναπτύσσονται σε γλάστρες θέλουν συχνότερο πότισμα. Ο κύκλος ζωής μίας φραουλιάς κρατεί περίπου τρία χρόνια, η καρποί της δεύτερης χρονιάς είναι συνήθως οι καλύτεροι. Το μήνα της συγκομιδής τους, κόψτε όλα τα φύλλα του φυτού στα περίπου 7εκ. από την ρίζα. Αυτό θα τα κρατήσει τους κρύους μήνες και θα επιστρέψουν δριμύτερα το καλοκαίρι.