Trend κουζίνας: Ζυμαρικά χωρίς γλουτένη

Το απόλυτο μαγειρικό trend της σεζόν είναι τα ζυμαρικά χωρίς γλουτένη.

Μπορεί η λέξη trend να συνδέεται από το γυναικείο μυαλό μόνο με μόδα και ομορφιά, αλλά η αλήθεια είναι ότι και η μαγειρική ακολουθεί τις δικές της τάσεις. Η πεσκανδρίτσα και ο ρόκα είναι δύο υλικά που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια στην ελληνική γαστρονομία και χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον από τους σεφ, αλλά και τις νοικοκυρές. Πλέον αυτά είναι ξεπερασμένα.

Ανάμεσα στα νέα trends που κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος, εντοπίζουμε τα προϊόντα χωρίς γλουτένη. Οι άνθρωποι που έχουν αλλεργία στο σιτάρι ή δυσκολεύονται με την πέψη του είναι πάρα πολλοί, ενώ κάποιοι απλά θέλουν να αποφεύγουν τη χρήση του στο μενού τους. Η λύση δεν είναι άλλη από τα ζυμαρικά χωρίς γλουτένη, που πωλούνται σε πολλά καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Είναι εξίσου γευστικά με τα κανονικά ζυμαρικά και αντικαθιστούν επάξια κάθε συμβατικό ζυμαρικό στο μενού μας. Για το αν το trend αυτό έχει γευστική αξία ή όχι, μπορεί να αποφανθεί καθεμία από εσάς, αφού το δοκιμάσει. Στις κατσαρόλες κορίτσια με ζυμαρικά γλουτένης για να κλείσετε στόματα και να βοηθήσετε την πέψη σας.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ