Καραμελωμένα αχλάδια με γιαούρτι και μπισκότο

Το πιο γλυκό, υγιεινό αλλά και φθινοπωρινό επιδόρπιο που μπορείτε να φτιάξετε. Λίγα υλικά, λίγος χρόνος, εύκολη διαδικασία, αυτό το γλυκό δεν θα σας απογοητεύσει, ενώ είναι όσο ελαφρύ χρειάζεται για να γλυκαθείτε μετά από ένα γεύμα.

Υλικά
4-5 αχλάδια ώριμα
2-3 κουταλιές μέλι
2 κεσέδες γιαούρτι στραγγιστό 2% ή 1 κεσέ γιαούρτι κι ένα κουτί μασκαρπόνε
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
λίγη βανίλια (εκχύλισμα ή σκόνη)
λίγα μπισκότα digestive τριμμένα

Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε και κόβετε τα αχλάδια σε μικρά κομμάτια, τα βάζετε σε ένα τηγάνι μαζί με το μέλι και τα σωτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελωθούν τα αχλάδια.
2. Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά το γιαούρτι (ή το γιαούρτι και το μασκαρπόνε) με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
3. Σε ένα ψηλό ποτήρι, βάζετε λίγο από το γιαούρτι, έπειτα λίγα καραμελωμένα αχλάδια και τέλος λίγα τριμμένα μπισκότα. Επαναλαμβάνετε άλλη μια φορά και σερβίρετε.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ