Γρήγορο και εύκολο banoffee

Γρήγορο και εύκολο banoffee

Εντάξει, ναι, το ξέρουμε, αν τα γλυκά έκαναν διαγωνισμό για το πιο έχει τις περισσότερες θερμίδες (ωραίος διαγωνισμός), το banoffee θα έβγαινε σίγουρα στις 3 πρώτες θέσεις. Τι να το κάνουμε όμως το άτιμο που είναι τόσο απελπιστικά πεντανόστιμο; Η ακόλουθη συνταγή θα σας εξασφαλίσει το πιο γρήγορο και εύκολο ατομικό banoffee που έχετε φτιάξει ποτέ, με μια θεϊκή γεύση που θα σας εθίσει. Φροντίστε να σταματήσετε όμως στη μία μερίδα και ιδανικά μια φορά στο τόσο, εντάξει; Έχουμε κι ένα καλοκαίρι που κοντοζυγώνει...

Υλικά
10 μπισκότα digestive

75γρ. βούτυρο, λιωμένο
200γρ. καραμέλα συσκευασμένη

75ml double cream (μπορείτε να τη βρείτε στα carrefour ή να χρησιμοποιήσετε κρέμα με υψηλά λιπαρά όπως η Meggle)
1κ.σ. ζάχαρη
1 μπανάνα σε φέτες

Εκτέλεση
1. Θρυμματίστε τα μπισκότα σε ένα μπολ και έπειτα προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μοιράστε το σε δύο σε δύο μικρές βάσεις για τάρτα και πιέστε το καλά στη βάση. Βάλτε τις στο ψυγείο και αφήστε τη ζύμη να παγώσει για 20 λεπτά.
2. Ρίξτε την καραμέλα σε κάθε ταρτιέρα και απλώστε την με ένα κουτάλι ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Έπειτα απλώστε μερικές φέτες μπανάνας.
3. Χτυπήστε την κρέμα μέχρι να πήξει και προσθέστε την ζάχαρη ενώ χτυπάτε. Μοιράστε την στις πίτες και καλύψτε την με λίγες ακόμα φέτες μπανάνας.
4. Βάλτε ξανά τις ταρτιέρες στο ψυγείο και αφήστε τα για 20 λεπτά. Όταν τις βγάλετε, η ζύμη πρέπει να έχει σταθεροποιηθεί αρκετά ώστε να αφαιρέσετε τα banoffee από τις ταρτιέρες και να σερβίρετε.