Eton Mess: μαρέγκα, κρέμα και φράουλες σε έναν παραδεισένιο συνδυασμό

Eton Mess: μαρέγκα, κρέμα και φράουλες σε έναν παραδεισένιο συνδυασμό

Αν οι πουτίγκες είναι το κατεξοχήν αγαπημένο γλυκό των Άγγλων, η Eton Mess είναι η βασίλισσά τους. Από τα πιο δροσερά, ανάλαφρα και νόστιμα επιδόρπια που μπορείτε να φτιάξετε, με υπέροχη εμφάνιση και μια γεύση που θα σας κάνει να θέλετε συνεχώς κι άλλο. Και όλα αυτά με την πιο απλή συνταγή συνολικής διάρκειας 10 λεπτών.

Υλικά
4 κούπες φράουλες
2κ.γ. πολύ ψιλή ζάχαρη (ή αν βρείτε, ζάχαρη βανίλιας)
2κ.γ. χυμός ροδιού
2 κούπες χτυπημένη κρέμα
1 πακέτο με μικρές μαρέγκες

Εκτέλεση
1. Πλύντε τις φράουλες, κόψτε τις στη μέση και βάλτε τις σε ένα μπολ. Προσθέστε τη ζάχαρη και τον χυμό ροδιού και αφήστε τα να μαριναριστούν όσο θα φτιάχνετε την κρέμα.
2. Χτυπήστε την κρέμα σε ένα βαθύ μπολ μέχρι να γίνει παχύρρευστη και απαλή (συνδυάστε κρέμα γάλακτος με ζάχαρη και χτυπήστε τα πολύ καλά με σύρμα). Σπάστε με τα χέρια σας τις μαρέγκες και ρίξτε της μέσα. Ανακατέψτε.
3. Βγάλτε περίπου τις μισές φράουλες από το μπολ και ανακατέψτε το μείγμα της μαρέγκας με το υπόλοιπο μείγμα με τις φράουλες και το ρόδι.
4. Μοιράστε το μείγμα που θα δημιουργηθεί σε 4 μπολάκια και γαρνίρετε το καθένα με τις μαριναρισμένες φράουλες που είχατε βγάλει στην άκρη.