Τραγανά αλλά και αφράτα μπαστουνάκια σφολιάτας με τυρί και σουσάμι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σνακ, τώρα από τα χεράκια σας.

Μπορείτε να τα βρείτε σε όλους τους φούρνους του κόσμου, το σπιτικό όμως έχει άλλη χάρη –και λιγότερα έξοδα. Φτιάχνονται πανεύκολα και αποτελούν το τέλειο σνακ για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας

Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα
2 ασπράδια αυγού
100γρ γκούντα ή ρεγγάτο (ή και τα δύο), τριμμένο
σουσάμι

Εκτέλεση
1. Αφήνετε την έτοιμη ζύμη σφολιάτας να ξεπαγώσει και την κόβετε σε λωρίδες
2. Στρίβετε την κάθε λωρίδα και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί στο οποίο έχετε απλώσει λαδόκολλα, όχι πολύ κοντά την μία στην άλλη
3. Χτυπάτε τα ασπράδια του αυγού και αλείφετε με το μείγμα τις λωρίδες
4. Πασπαλίζετε μερικές με τυρί και μερικές με σουσάμι
5. Τις ψήνετε στους 120-150 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ