Ο Johnny Depp και η puttanesca του

Ο Johnny Depp και η puttanesca του

Είναι ένας από τους διασημότερους ,γοητευτικότερους και πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του. Είναι μία από τις πιο νόστιμες, πικάντικες αλλά και υγιεινές συνταγές για μια απολαυστική μακαρονάδα. Τι γίνεται, λοιπόν, αν τα ενώσουμε; Η μυστική συνταγή του Johnny Depp για μια μοναδική, παραδοσιακή puttanesca.

Υλικά
6 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα αντσούγιες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
½ κ.γ. νιφάδες κόκκινου γλυκού πιπεριού
1 κούπα ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση
2 κ.σ. κάπαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
1 κουτάκι τριμμένη ντομάτα
2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
¼ κούπας τριμμένο τυρί Romano για το σερβίρισμα (ή παρμεζάνα)
1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση
1.Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτετε το σκόρδο, τις αντσούγιες και τοις νιφάδες του κόκκινου πιπεριού και τα σωτάρετε για περίπου 2 λεπτά.
2.Προσθέτετε τις ελιές, την κάπαρη, τις ντομάτες, το μαϊντανό και δυο πρέζες μαύρο πιπέρι. Τα αφήνετε να βράσουν και έπειτα χαμηλώνετε τη φωτιά.
3.Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
4.Όταν η σάλτσα έχει σιγοβράσει για 15 λεπτά και τα ζυμαρικά έχουν βραστεί και στραγγιστεί, ρίξτε 3 κούπες της σάλτσας μέσα στα ζυμαρικά και ανακατέψτε.
5.Σερβίρετε τα ζυμαρικά με επιπλέον σάλτσα στην άκρη και γαρνίρετέ τα με τριμμένο τυρί.