Ένα από τα πιο συχνά λάθη της μαγειρικής γίνεται με το τηγάνι

Ένα από τα πιο συχνά λάθη της μαγειρικής γίνεται με το τηγάνι

Πόσες φορές έχετε μαγειρέψει ένα φαγητό στο τηγάνι, όπως μπουκίτσες χοιρινού για παράδειγμα, και το έχετε βάλει όλο μέσα στο σκεύος, γεμίζοντας την επιφάνεια του τηγανιού τόσο ώστε μερικά κομμάτια να είναι πάνω σε άλλα; Αυτό ακριβώς είναι και το μεγάλο λάθος. Το παραγέμισμα του χώρου. Το φαγητό απελευθερώνει υγρασία όσο μαγειρεύεται, για αυτό πρέπει να αφήνετε χώρο ώστε να φεύγει ο ατμός ανεμπόδιστος. Είναι πολύ εύκολο να παραγεμίσετε ένα τηγάνι, ειδικά αν βιάζεστε και έχετε να μαγειρέψετε μεγάλες ποσότητες. Mια υγρή παρτίδα χοιρινού που θα γεμίσει το τηγάνι, δεν θα βγει όμορφη και με πλούσια γεύση όπως πρέπει, ακόμα κι αν μαγειρευτεί όπως πρέπει. Αφήστε χώρο στο φαγητό για να ανασάνει και θα πάρετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Αν βιάζεστε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και δύο τηγάνια ταυτόχρονα.