Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Χοιρινό με δαμάσκηνα

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Χοιρινό με δαμάσκηνα

Μια μαμαδίστικη συνταγή, που μπορεί να βγει στο γιορτινό τραπέζι στη θέση της κλασικής πλην ξενόφερτης γαλοπούλας.

Υλικά
1/3 κούπας βούτυρο
1,5 κιλό κομμάτια χοιρινό
1/2 κούπας κρασί κόκκινο
1,5 κούπας ζωμός βοδινού
1/2 κουταλάκι θυμάρι και δεντρολίβανο
1/2 κιλό ξερά χωρίς κουκούτσι δαμάσκηνα
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες
1. Βάλτε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα κομμάτια του φιλέτου.
2. Ρίξτε το κρασί και βράστε δυνατά για ένα περίπου λεπτό. Προσθέστε το ζωμό, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι, σκεπάστε και σιγοβράστε το φιλέτο 10-15 λεπτά.
3. Βγάλτε το σε ένα μπολ και ρίξτε μέσα στο ζουμί τα δαμάσκηνα. Σκεπάστε και σιγοβράστε τα, ώσπου να φουσκώσουν και να μείνουν με πηχτή σάλτσα.
4. Ξαναβάλτε μέσα τα κομμάτια του φιλέτου κι ανακατέψτε ελαφρά, σε μέτρια φωτιά.
5. Μπορείτε να συνοδέψτε το φαγητό με πουρέ πατάτας, με πατάτες στο φούρνο ή ακόμα και με ρύζι.