Λαχταριστό κοκκινιστό κοτόπουλο με κρασί και δενδρολίβανο

Λαχταριστό κοκκινιστό κοτόπουλο με κρασί και δενδρολίβανο

Νοστιμιά από τις λίγες!

Το μόνο που θα χρειαστείτε για να συνοδεύσετε αυτό το υπέροχο πιάτο είναι μια μεγάλη δροσερή σαλάτα -άντε και μια τηγανιά πατάτες για τα παιδιά. Όλα τα άλλα θα σας φανούν περιττά μπροστά στην φανταστική γεύση του.

Υλικά
8 μπουτάκια κοτόπουλο, χωρίς πέτσα
1/2κ.γ. αλάτι
1/2κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα ψιλοκομμένα ασκαλώνια
1κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
1κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
1 κούπα Chianti ή άλλο κόκκινο κρασί με πλούσια γεύση
1 κούπα ζωμός κοτόπουλου
1κ.γ. ζάχαρη
1 κονσέρβα τοματίνια ανάλατα, λιωμένα και στραγγισμένα
1 φύλλο δάφνης
2κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός

Εκτέλεση
1. Κάντε μια τομή με το μαχαίρι σε κάθε μπουτάκι κοτόπουλου και πασπαλίστε τα με 1/4κ.γ. αλάτι και 1/4κ.γ. πιπέρι. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα (π.χ. χύτρα ή γάστρα) σε δυνατή φωτιά και ρίξτε μέσα το λάδι για να ζεσταθεί.
2. Βάλτε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και περάστε από εκεί τα μπουτάκια να παναριστούν. Βάλτε τα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε τα για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάλτε τα από την κατσαρόλα.
3. Βάλτε τα ασκαλώνια, το σκόρδο και το δενδρολίβανο στην κατσαρόλα και σοτάρετέ τα για 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε το κρασί και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Αφήστε τα για 1 λεπτό, «ξύνοντας» τον πάτο για να μην κολλήσουν.
4. Προσθέστε το υπόλοιπο 1/4κ.γ. αλάτι και το 1/4κ.γ. πιπέρι, τον ζωμό κοτόπουλου, τη ζάχαρη, τις ντομάτες και τη δάφνη. Αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Ρίξτε μέσα το κοτόπουλο, μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια και αφήστε το να μαγειρευτεί με το καπάκι σχεδόν καλυμμένο για 15 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι έτοιμο (γυρίστε το μόνο μία φορά). Πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.