Γεμιστή γαλοπούλα με κιμά, κάστανα και κουκουνάρι

Όσο και αν φαντάζει δύσκολη, αυτή η συνταγή θα σας καθοδηγήσει για να φτιάξετε τη γιορτινή γαλοπούλα σε μόλις τρία βήματα.

Γαλοπούλα γεμιστή σιγοψήνεται στον φούρνο με τις οδηγίες του chef Δημήτρη Νίκολη.

Υλικά
1 γαλοπούλα 5 κιλών
3 κιλά πατάτες
5 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τη γέμιση
300 γραμμάρια κιμά
300 γραμμάρια συκωτάκια κοτόπουλο
300 γραμμάρια κάστανα βρασμένα
300 γραμμάρια κουκουνάρια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κρασοπότηρο κονιάκ
1 ντομάτα
Αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι άσπρο ρύζι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Πλύντε την γαλοπούλα καλά και απλώστε της λίγο κονιάκ. Αφήστε την να στραγγίξει.
2. Μαγειρέψτε τον κιμά, το ελαιόλαδο, τα συκωτάκια και το κρεμμύδι. Όταν σοταριστούν προσθέστε το κονιάκ, τα κάστανα, τα κουκουνάρια, το αλάτι και το πιπέρι. Έπειτα προσθέστε την ντομάτα τριμμένη και το ρύζι. Βράστε τα όλα μαζί για 5 λεπτά προσέχοντας να μην κολλήσουν στη κατσαρόλα. Γεμίστε και ράψτε την γαλοπούλα.
3. Βάλτε την στο ταψί μαζί με τις πατάτες τα λεμόνια το αλάτι και το πιπέρι, το λάδι και 3 φλιτζάνια νερό (αν θέλετε προσθέστε δεντρολίβανο ή ρίγανη). Ψήστε για 4-5 ώρες στους 250 βαθμούς. Καλά Χριστούγεννα.

Διαβάστε επίσης:

Βελουτέ σούπα κάστανου

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ