Ριζότο με σπαράγγια και μπέικον

Το ρύζι είναι μία πολύ καλή βάση για να δημιουργήσετε με φαντασία και πολλά υλικά της αρεσκείας σας πολύ νόστιμα πιάτα, γεμάτα, θρεπτικά και που πάντα θα σας βγάζουν ασπροπρόσωπες στα dinner party σας.

Υλικά

4 κούπες ζωμό κότας

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ½ κούπα ρύζι σπυρωτό (βρασμένο ήδη)

1 χούφτα σπαράγγια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια (βρασμένα ήδη)

1 κούπα αρακάς κατεψυγμένος (βρασμένα ήδη)

½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα

150γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1.Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε μία κατσαρόλα βάλτε τον ζωμό κότας και μόλις βράσει χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράζει.

2.Στη συνέχεια, βάλτε σε μία βαθιά κατσαρόλα να κάψει και βάλτε το κρεμμύδι να κάψει για 5 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε πολύ καλά.

3.Βάλτε τον ζωμό κότας στο ρύζι  και ανακατέψτε πολύ καλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήστε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να εξατμιστεί αρκετά ο ζωμός.

4.Προσθέστε τα σπαράγγια, το μπέικον, τον αρακά και την παρμεζάνα στο ριζότο και ανακατέψτε καλά να πάνε τα υλικά παντού. Αφήστε για λίγο στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρετε όσο είναι ζεστά.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ