Το πιο λαχταριστό λαδερό: Μελιτζάνα με παρμεζάνα

Μη φοβάστε τα λαδερά και βάλτε τα στη διατροφή σας με τη γευστική συνταγή που σας δίνουμε.

Υλικά
1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε 4 χοντρές ροδέλες
Χοντρό αλάτι
Πιπέρι
1 κούπα ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο
5 κούπες τοματίνια
Ρίγανη
Βασιλικός
300 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1/2 κούπα τυρί ρικότα
1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
100 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα

Εκτέλεση
1. Τοποθετείστε τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι και ρίξτε λίγο αλάτι.
2. Αφήστε τα για είκοσι λεπτά.
3. Ξεπλύντε και σκουπίστε με μία πετσέτα.
4. Σε ένα τηγάνι κάψτε λίγο λάδι και τηγανίστε τις μελιτζάνες για τρία με τέσσερα λεπτά από την κάθε πλευρά.
5. Βγάλτε τις μελιτζάνες. Σοτάρετε το σκόρδο και ρίξτε τη ντομάτα και τη ρίγανη και αφήστε τα στη φωτιά για δεκαπέντε λεπτά μέχρι να γίνει σος.
6. Ρίξτε το βασιλικό και τη παρμεζάνα και αφήστε τα για άλλα πέντε λεπτά στο τηγάνι.
7. Σε ένα άλλο τηγάνι κάψτε ελάχιστο λίγο λάδι και ρίξτε μέσα τη φρυγανιά με μία κουταλιά παρμεζάνα μέχρι να γίνουν κρούστα.
8. Βάλτε σε ένα πιάτο τις μελιτζάνες. Από πάνω ρίξτε τη ρικότα. Μετά μία κουταλιά από τη σος. Προσθέστε άλλο ένα στρώμα με τη φρυγανιά και στο τέλος ρίξτε τη φρέσκια μοτσαρέλα. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και το φαΐ σας είναι έτοιμο.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ