Σπιτική σάλτσα με μούρα για τα πιο νόστιμα φαγητά

Σπιτική σάλτσα με μούρα για τα πιο νόστιμα φαγητά

Οι γιορτές πλησιάζουν και αυτή η σάλτσα θα γίνει το hit όλων των οικογενειακών τραπεζιών!

Θα σας πάρει μόνο 20 λεπτά να φτιάξετε αυτή την υπέροχη, κατακόκκινη σάλτσα από μούρα και σιρόπι σφενδάμου, η οποία μπορεί να συνοδεύσει τέλεια πολλά από τα φαγητά σας, αλμυρά και γλυκά!

Υλικά
340γρ. φρέσκα μούρα
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα σιρόπι σφενδάμου
1/2 κούπα ζάχαρη
1/4κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση
1. Ρίξτε όλα τα υλικά μέσα σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Ζεστάνετέ τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν μια βράση (περίπου 10 λεπτά), ανακατεύοντας συχνά.
2. Χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε το βράσιμο μέχρι τα μούρα να «σκάσουν» και το σιρόπι να δέσει και να γίνει λίγο πηχτό (περίπου άλλα 10 λεπτά).
3. Πάρτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει. Όσο κρυώνει τόσο πιο πολύ θα πήζει και θα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.