To πιο υγιεινό σνακ: Πεντανόστιμα τσιπς λαχανικών στο φούρνο!

To πιο υγιεινό σνακ: Πεντανόστιμα τσιπς λαχανικών στο φούρνο!

Λίγες θερμίδες-μεγάλη απόλαυση

Γνωρίζουμε όλες πολύ καλά πως για να χάσουμε τα περιττά κιλά και να καταφέρουμε να μπούμε στο παλιό-στενό μας τζιν, θα πρέπει να ακολουθούμε το πρόγραμμα των 5 γευμάτων! Τι σημαίνει αυτό; Θα πρέπει, λοιπόν, ενδιάμεσα στα βασικά γεύματα να καταναλώνουμε τουλάχιστον δύο υγιεινά σνακ που θα μας χαρίσουν ενέργεια και πολύτιμες για τον οργανισμό μας βιταμίνες.


Αν έχετε βαρεθεί τα φρούτα, τις μπάρες και τις ρυζογκοφρέτες, σας έχουμε τη λύση! Πεντανόστιμα veggie chips που θα το φτιάξετε μόνες σας στο πι και φι. Πάμε να δούμε πώς:


Υλικά:
2 μεγάλα ξεφλουδισμένα παστινάκια (τα φημισμένα πάρσνιπς των Άγγλων)
2 γλυκοπατάτες
1 ρίζα σέλερυ (ξεφλουδισμένη και κομμένη κατά μήκος στη μέση)
2 καρότα
Λίγο αλάτι
Ελαιόλαδο σε μορφή σπρέυ

Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. 'Έπειτα, χρησιμοποιείτε τον ειδικό αποφλοιωτή ή το μαντολίνο μαγειρικής και αφού πλύνετε καλά τα λαχανικά, τα κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες (όπου χρειάζεται χρησιμοποιείτε και το μαχαίρι, τεμαχίζοντας ακόμη περισσότερο τα λαχανικά σας). Ρίχνετε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ και τα ψεκάζετε με λίγο λάδι. Αφού τα ανακατέψετε καλά, τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τα τοποθετείτε πάνω σε ένα ενιαίο στρώμα με χαρτοπετσέτες. Με προσοχή τα βγάζετε από τις χαρτοπετσέτες και τα τοποθετείτε πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε τα στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και αφού τα βγάλετε, αφήστε τα να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο έξτρα αλάτι. Καλή σας απόλαυση!

Διαβάστε ακόμα

Πατάτες τηγανιτές στο φούρνο: Λίγες οι θερμίδες, μεγάλη η απόλαυση!

Το απόλυτο trick για να πετύχετε τέλειο σπιτικό pop corn!