Ασιατική σούπα με γαρίδα και γάλα καρύδας

Αν θέλετε σε αυτό Κυριακάτικο τραπέζι να προσφέρετε κάτι διαφορετικό δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή.

Υλικά
1 κουτί γάλα καρύδας
2 1/2 κούπες νερό
2 κουταλιές σόγια σος
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο ginger
Λίγο κόκκινο πιπέρι
120 γρ. λεπτά noodles ρυζιού
1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 lime κομμένο σε φέτες
1 πιπεριά jalapeno ψιλοκομμένη
Φρεσκοκομμένο κόλιαντρο

Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρή κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, το νερό, το σκόρδο, τη σος σόγιας, το ginger και το κόκκινο πιπέρι και αφήστε τα βράσουν. Μόλις φτάσουν στο σημείο βρασμού χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο και αφήστε για 15 λεπτά.
2. Ρίξτε τα noodles και αφήστε την κατσαρόλα στη φωτιά για άλλα δέκα λεπτά.
3. Ρίξτε τις γαρίδες και βράστε για 5 πέντε λεπτά (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω).
4. Ρίξτε σε ένα μπολ, στύψτε ένα κομμάτι lime, ρίξτε λίγα κομματάκια jalapeno και λίγο κόλιαντρο και σερβίρετε.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ