H πιο νόστιμη και εύκολη μακαρονόπιτα

H πιο νόστιμη και εύκολη μακαρονόπιτα

Η τέλεια πίτα για τις «τεμπέλες» που θέλουν νόστιμο, σπιτικό φαγητό εύκολα και γρήγορα.

Όπως θα έλεγε και ο Joy στα «Φιλαράκια»: «Τυρί; Καλό! Ζαμπόν; Καλό! Μακαρόνια; Καλά! Πίτα; Καλή! Τι να μην σου αρέσει;». Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα με αυτή τη πίτα. Περιέχει υλικά που αγαπά όλος ο κόσμος, γίνεται πολύ γρήγορα και χωρίς κόπο και μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για αρκετές μέρες ώστε να έχετε κάτι νόστιμο και χορταστικό να τρώτε όποτε το χρειάζεστε.

Υλικά
1 πακέτο ριγκατόνι
1,5 λίτρο γάλα (φρέσκο)
200ml. Γάλα (εβαπορέ)
500γρ. φέτα (τριμμένη)
3 αυγά
125γρ. βούτυρο (σε κομμάτια)
200γρ. ζαμπόν (σε κομματάκια)
κασέρι τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
1. Αδειάζετε σε ένα μεγάλο ταψί τα ζυμαρικά (δεν χρειάζονται βράσιμο) και προσθέτετε το γάλα (και τα δύο είδη) και τα αυγά, τα οποία έχετε χτυπήσει πιο πριν μαζί με λίγο από το γάλα.
2. Τρίβετε τη φέτα και τη ρίχνετε από πάνω, ώστε να πάει παντού, και ανακατεύετε ελαφρά.
3. Προσθέτετε το βούτυρο με ένα κουτάλι, παίρνοντας μικρές ποσότητες κάθε φορά, και το απλώνετε διάσπαρτα μέσα στο μείγμα.
4. Ρίχνετε τα κομμάτια του ζαμπόν στο ταψί.
5. Βάζετε λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.
6. Κάνετε ένα τελευταίο ελαφρύ ανακάτεμα και βάζετε το ταψί στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
7. Προσθέτετε το τριμμένο κασέρι 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο.