Hunkar begendi (Χουνκιάρ Μπεγιεντί)

Hunkar begendi (Χουνκιάρ Μπεγιεντί)

#tsoulotip: Mπορούμε να κάνουμε την ίδια συνταγή με αρνίσιο μπούτι χωρίς κόκκαλο.

ΥΛΙΚΑ
Υλικά για την πάστα πιπεριάς:
700γρ. πιπεριές Φλωρίνης
50γρ. πάστα ντομάτας
1/2κ.γ. αλάτι
1κ.γ. κόκκινο πιπέρι
2κ.σ. ελαιόλαδο

Υλικά για τον πουρέ μελιτζάνας:
4 μελιτζάνες φλάσκες
1κ.σ. Κρέμα Βαλσάμικο
30γρ. βούτυρο
30γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
380ml. γάλα
80γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 λεμόνι, χυμό
Αλάτι-πιπέρι

Για το κοκκινιστό μοσχάρι:
4κ.σ. ελαιόλαδο
1κg. Μοσχαρίσιο κιλότο κομμένο σε κύβους 3*3εκ.
1κ.σ. πάστα πιπεριάς
2κ.σ. πάστα ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
1κ.γ. ρίγανη ξερή
1κ.γ. αλάτι
Πιπέρι
200ml. ζεστό νερό
Ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα

Δες περισσότερα στο giorgostsoulis.com