Πίτσα στα κάρβουνα: 4 μυστικά για να πετύχει

Πατούλια Κατερίνα
Πίτσα στα κάρβουνα: 4 μυστικά για να πετύχει

Βάλε την ψησταριά να καίει, φτιάχνουμε πίτσα

Η σπιτική η πίτσα θα είναι πάντα καλύτερη από κάθε έτοιμη. Αλλά με τέτοιες όμορφες θερμοκρασίες, ποιος ανοίγει φούρνο στο σπίτι; Κανείς!
Βγες στο μπάρμπεκιου λοιπόν και ψήσε την πιο νόστιμη πίτσα στα κάρβουνα ή στο γκάζι αν έχεις ψηστιέρα γκαζιού. Είναι και ωραίος τρόπος για να χρησιμοποιήσεις εκείνο το αλεύρι και την ξηρή μαγιά που προμηθεύτηκες τον Μάρτιο στον πανικό του covid19.

Τι χρειάζεσαι; Αλεύρι, νερό, αλάτι και μαγιά και λίγη ζάχαρη με λαδάκι. Προσέχεις η ζύμη σου να είναι σφιχτή και όμορφη για να μην χάσεις τη μισή στη σχάρα και την θες και παχουλή όσο το πάχος του δαχτύλου σου.

Μυστικό πρώτο: Η πίτσα στα κάρβουνα παίρνει μπόλικη θερμοκρασία άμεσα, οπότε μην φτιάξεις ανεβασματάκια στα πλαϊνά της ζύμης γιατί δεν θα προλάβουν να φουσκώσουν. Πρόσεξε το σχήμα να είναι στρογγυλό και μικρό για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Μυστικό δεύτερο: Βάλε το γκριλ να καίει: Μέχρι και 500 βαθμούς να φτάσει, δεν μας πειράζει κι αν έχεις και καπάκι για την ψηστιέρα, κλείσε το για 3 λεπτά για να δημιουργήσεις το εφέ του ξυλόφουρνου.



Πρόσεξε την ζύμη: Αν έχεις πέτρα για ψήσιμο πίτσας, μπορείς να μην είσαι πάνω από την πίτσα. Αν την βάλεις απευθείας στη φωτιά και δεις τις πρώτες μεγάλες φουσκάλες, γύρισε τη ζύμη ανάποδα και μετά πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά από πάνω. Τέσσερα με πέντε λεπτά σε κάθε μεριά είναι ιδανικά και 3 με 4 λεπτά για τα υπόλοιπα υλικά.
Μυστικό τέταρτο: Επίλεξε τα υπόλοιπα υλικά με σοφία. Βάλε μια μαρινάρα σος σε μικρή ποσότητα, φρόντισε να έχεις ένα τυρί που να λιώνει πολύ πολύ εύκολα. Αν βάλεις κρέας να είναι από πριν μαγειρεμένο, το ίδιο και τα λαχανικά για να έχουν προλάβει να μαλακώσουν. Το τυρί κρέμα όπως η ρικότα είναι φανταστικό για την πίτσα στα κάρβουνα ή ένα τυρί όπως το πεκορίνο που λιώνει γρήγορα.