Άκης Πετρετζίκης: Πίτα με τρεις γεμίσεις

Ώρα για πίτες με left overs από το Πάσχα!

Ό,τι έχει μείνει από τα κρέατα του Πάσχα μπορούν να γίνουν η καταπληκτικότερη γέμιση για μια λαχταριστή πίτα. Πώς θα το κάνεις; Ο Άκης έχει τα βήματα παρακάτω. Όχι 1, ούτε 2 αλλά 3 εναλλακτικές συνταγές για να μπορείς να επιλέξεις ποια σου αρέσει. Θα χρειαστείς:

  • 450 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες
  • 100 γρ. ελαιόλαδο

Για την 1η  γέμιση

  • 1 κ.γ. νοστιμιά
  • 100 γρ. μπέικον
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • θυμάρι, φρέσκο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 400 γρ. μανιτάρια champignon
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • πιπέρι

Για την 2η γέμιση

  • 1/2 κ.γ. νοστιμιά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 κ.γ. μαραθόσπορο
  • 200 γρ. σπανάκι
  • δυόσμο, φρέσκο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 200 γρ. τυρί κρέμα

Για την 3η γέμιση

  • 1/2 κ.γ. νοστιμιά
  • 350 γρ. κοτόπουλο, έτοιμο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. κάρι
  • 50 γρ. λιαστή ντομάτα
  • 300 γρ. ανθότυρο

Διάβασε τη συνταγή στο akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ