6 υλικά θέλει το ζυμάρι για την τέλεια πίτα του Λευτέρη Σουλτάτου και έχουμε και την εκτέλεση

Πατούλια Κατερίνα

Ο Λευτέρης Σουλτάτος ετοίμασε το πιο τραγανό φύλλο για πίτα και κλέβουμε ιδέες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λευτέρης Σουλτάτος μοιράζεται τα μυστικά του για τις πιο αγαπημένες του συνταγές.

Μετά τα σοκολατάκια, τη ζύμη της πίτσας και το ψάρι στον φούρνο, ήρθε η ώρα για το ζυμάρι για πίτα που θέλει μόνο έξι υλικά.

Ζυμάρι για πίτα το πιο απλό και σούπερ επιτυχημένο:

500 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
400 ml νερό χλιαρό.

Η εκτέλεση βήμα βήμα

Στο μίξερ με το εξάρτημα για το ζυμάρι, προσθέτουμε το αλεύρι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και αρχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας λίγο λίγο το νερό.

Αφού γίνει το ζυμάρι, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Ανοίγουμε το φύλλο σε καρβέλι και το κόβουμε σε έξι ισομερή μπαλάκια. Τα ανοίγουμε με το χέρι και μετά ανοίγουμε και με τον πλάστη.

Φτιάξε το ψάρι στο φούρνο με την συνταγή του Λευτέρη Σουλτάτου και θα τρελάνεις κόσμο

Αλευρώνουμε κάθε φύλλο και το ανοίγουμε με τον πλάστη. Αφού ανοίξουμε το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο φύλλο, λαδώνουμε το καθένα και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο.

Παίρνουμε το ταψί μας, το λαδώνουμε και ανοίγουμε το φύλλο πάνω στο ταψί. Ρίχνουμε λάδι και πάνω στο απλωμένο φύλλο και ήρθε η ώρα να απλώσουμε τη γέμιση.

Η γέμιση μπορεί να περιλαμβάνει, τυριά, σπανάκι, κοτόπουλο ή κιμά ή όποιο άλλο υλικό επιθυμείς. Έπειτα καλύπτουμε με το ένα φύλλο πάνω στο άλλο και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα.

Λαδώνουμε και το πάνω πάνω φύλλο και ψήνουμε για 35 με 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Δες και την εκτέλεση βήμα- βήμα παρακάτω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα πανεύκολα σοκολατάκια του Λευτέρη Σουλτάτου αξίζουν μια δοκιμή σήμερα κιόλας!

Ο Λευτέρης Σουλτάτος έδωσε τη μυστική του συνταγή για ζύμη πίτσας

Φτιάξε τις πιο τραγανές τηγανητές πατάτες με τα μυστικά του Λευτέρη Σουλτάτου (video)

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης