Η λαδένια Κιμώλου του σεφ Νικόλα Σακελλαρίου φέρνει μεσογειακό άρωμα στα παρεΐστικα τραπέζια

Η λαδένια Κιμώλου του σεφ Νικόλα Σακελλαρίου φέρνει μεσογειακό άρωμα στα παρεΐστικα τραπέζια
CHS agency

Το εύχρηστο πολυεργαλείο μαγειρικής, το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάχνεις γρήγορα και εύκολα, τα πιο νόστιμα πιάτα, αλμυρά και γλυκά!

Το Πάσχα είναι μία περίοδος που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου, καθώς είναι αυτή που κατά κάποιον τρόπο σηματοδοτεί μία νέα εποχή στη ζωή σου, μία εποχή που οι παρεΐστικες σπιτικές συναντήσεις στον κήπο και το μπαλκόνι, έχουν την «τιμητική» τους.

Όπως ήδη γνωρίζεις, λοιπόν, σε αυτές τις απολαυστικές συναντήσεις το φαγητό έχει πάντα «πρωταγωνιστικό» ρόλο, αφού είναι η λαχταριστή αφορμή για να έρθεις ακόμη πιο κοντά με τους ανθρώπους που αγαπάς, ενώ μοιράζεστε μαζί τις ίδιες γεύσεις.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, πώς μπορείς να είσαι σίγουρη πως τα πιάτα που θα συμπεριλάβεις ως οικοδέσποινα στο τραπέζι σου, είτε πρόκειται για ένα πλούσιο brunch, είτε για ένα γιορτινό, πασχαλινό γεύμα, θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους;

Κι όμως, υπάρχει τρόπος, αρκεί να αποκτήσεις έναν σύγχρονο και εξελιγμένο «σύμμαχο» μαγειρικής, δηλαδή την προηγμένη κουζινομηχανή Titanium Chef Baker της KENWOOD! Πρόκειται για ένα εύχρηστο πολυεργαλείο μαγειρικής, το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάχνεις γρήγορα και εύκολα, τα πιο νόστιμα πιάτα, αλμυρά και γλυκά!

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως τη συγκεκριμένη κουζινομηχανή εμπιστεύεται και ο αγαπημένος μας σεφ Νικόλας Σακελλαρίου, ενώ αυτή χρησιμοποιεί κάθε φορά που θέλει να ετοιμάσει μία αυθεντική λαδένια Κιμώλου με πιπεριά και ελιές, μία λαχταριστή, παραδοσιακή σπεσιαλιτέ η οποία θυμίζει αρκετά την πίτσα, ένα μεσογειακό πιάτο που συνδυάζει ευρηματικά τη γεύση με την απλότητα, ενθουσιάζοντας τους vegetarians και μη της παρέας.

Τι θα χρειαστεί να έχεις στον πάγκο της κουζίνας σου για να ετοιμάσεις τη συνταγή; Τα υλικά που ακολουθούν!

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 ml νερό χλιαρό
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για τη σύνθεση:

  • 4 ντομάτες ώριμες, κομμένες σε φέτες
  • 2 μεγάλα ξηρά κρεμμύδια
  • 200 γρ. ελιές, σε φέτες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • Ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Όσο για την προετοιμασία της συνταγής, στο βίντεο που ακολουθεί ο σεφ Νικόλας Σακελλαρίου σου δείχνει πώς να τη φτιάξεις εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιώντας την κουζινομηχανή Titanium Chef Baker της KENWOOD. Ακολουθώντας τα βήματα που θα δεις, να είσαι σίγουρη πως θα ετοιμάσεις μία πεντανόστιμη λαδένια Κιμώλου, η οποία θα γίνει μία αναπόσπαστη προσθήκη σε κάθε σπιτικό γεύμα που θα απολαμβάνεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα!

Γιατί με την Kenwood μπορείς να κάνεις τα πάντα!