Γλυκό: μπούσουλας για γρανίτα φρούτων

Γλυκό: μπούσουλας για γρανίτα φρούτων

Η συνταγή είναι η ίδια. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε τα φρούτα και να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

Υλικά
2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
3 φλιτζάνια φρούτων πλυμένα, χωρίς κουκούτσια

Εκτέλεση
1. Βάλτε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί καλά. Φέρτε σε βρασμό, μειώστε τη φωτιά και πάλι στο μέτριο και ψήστε για 3 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει το σιρόπι.
2. Μεταφέρετε το σιρόπι στο μπλέντερ , προσθέστε τα φρούτα και χτυπήστε καλά. Αν θέλετε εδώ μπορείτε να προσθέσετε δυόσμο, βασιλικό ή ροδόνερο.
3. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και βάλτε το στην κατάψυξη. Παγώστε για 2 ώρες και μετά με ένα πιρούνι σπάστε τα παγωμένα κομμάτια και ανακατέψτε.
4. Ξαναβάλτε τη γρανίτα στην κατάψυξη και επαναλάβετε άλλες 3-4 φορές κάθε 30 λεπτά.
5. Μια ώρα πριν σερβίρετε ξύστε την γρανίτα με ένα πιρούνι και ξαναβάλτε τη μετά στην κατάψυξη για 1 ώρα. Σερβίρετε και απολαύστε αμέσως.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: δροσερό σορμπέ λεμόνι

Γλυκό: απολαυστικό σορμπέ μάνγκο

Γλυκό: σορμπέ ανανά