Μυκονιάτικη πίτα με Τυροβολιά και κρεμμυδάκια φρέσκα

Μυκονιάτικη πίτα με Τυροβολιά και κρεμμυδάκια φρέσκα

Μια τοπική πρωτότυπη πίτα από τις Κυκλάδες

Υλικά

1 κουτί (850 γρ) φύλλο για πίτες

500 γρ Τυροβολιά (τυρί Μυκόνου)

500 γρ κρεμμυδάκια φρέσκα

1 κρεμμύδι ξερό

1 ματσάκι άνηθο

5 αυγά

πιπέρι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

125 γρ σπορέλαιο και 125 γρ βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τρίψτε το τυρί και προσθέστε τα αυγά χτυπημένα, το πιπέρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Ανακατέψτε και προσθέστε τον άνηθο και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε πολύ καλά.
Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψί (διαμέτρου 36 εκ). Στρώστε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας καλά το καθένα ως εξής: Στρώστε το πρώτο φύλλο καλύπτοντας περίπου τα 2/3 του πάτου και ένα μέρος από τα πλάγια του ταψιού, ώστε το φύλλο να εξέχει λίγο. Στρώστε το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο αλλά καλύπτοντας το μέρος του ταψιού που πριν έμεινε ακάλυπτο. Συνεχίστε με τα υπόλοιπα φύλλα σταυρωτά.

Απλώστε ομοιόμορφα την γέμιση. Σκεπάστε τα υπόλοιπα φύλλα της βουτυρώνοντας και πάλι καλά το καθένα και στρώνοντάς τα λίγο σουρωμένα. Κλείστε την πίτα διπλώνοντας στριφτά προς τα μέσα τα κάτω φύλλα που εξέχουν. Χαράξτε την πίτα σε τριγωνικά κομμάτια.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Μόλις βγάλετε την πίτα από το φούρνο ραντίστε την με λίγο νερό βρύσης και σκεπάστε την με μία πετσέτα κουζίνας. Αφήστε την να κρυώσει λίγο πριν την ξεσκεπάσετε.