Αγιορείτικος Μπακαλιάρος με ντομάτα, θυμάρι και ρίγανη

Αγιορείτικος Μπακαλιάρος με ντομάτα, θυμάρι και ρίγανη

Μια εύκολη, μοναστηριακή, νόστιμη συνταγή με μπακαλιάρο



Υλικά
750 γρ. ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος
400 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα κονκασέ
3 κσ ελαιόλαδο
1 σφηνάκι τσίπουρο με γλυκάνισο
Θυμάρι
Ρίγανη
1 κγ ζάχαρη

Εκτέλεση

Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μερίδες, τον ξεπλένετε και τον αφήνετε να στεγνώσει. Αν βιάζεστε σκουπίστε και ταμπονάρετέ τον καλά με χαρτί κουζίνας.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρετε, αφού κάψει το λάδι, τον μπακαλιάρο και από τις δυο πλευρές, να "θωρακιστεί".
Ρίχνετε το ούζο, για να σβήσετε το ψάρι, και αφήνετε να εξατμιστεί η σπιρτάδα του αλκοόλ. Προσθέτετε την ντομάτα, τα μυρωδικά και τη ζάχαρη και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το ψάρι.