Ζυμαρικά με πέστο μπρόκολου

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει την σάλτσα πέστο από βασιλικό αλλά η παρασκευή της σάλτσας  μπορεί να γίνει από πολλά λαχανικά όπως ρόκα και μπρόκολο. Είναι μία ελαφριά σάλτσα με πολλή μυρωδιά και την πικάντικη γεύση του σκόρδου να δένει αρμονικά σε ένα από τα πιο απολαυστικά ιταλικά φαγητά.

Υλικά
2 κεφαλάκια μπρόκολο κομμένο σε κομμάτια
350γρ. πέννες ή ζυμαρικά σπιράλ
1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
4 κομμάτια μπέικον ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
1 λεμόνι
4 κουτ. σούπας παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη

Εκτέλεση
1. Σε ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό βράστε το μπρόκολο για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια βάλτε τα ζυμαρικά και βράστε τα για άλλα 12 λεπτά, μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν και το μπρόκολο να μαλακώσει.
2. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε το λάδι να γίνεται και προσθέστε το μπέικον, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το δενδρολίβανο και τσιγαρίστε τα για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Ανακατεύετε συνέχεια.
3. Στραγγιξτέ τα ζυμαρικά και κρατήστε τα υγρά. Βάλτε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο το τηγάνι και ανακατέψτε τα καλά μέχρι το μπρόκολο να χαθεί τελείως μέσα στην σάλτσα και να πάει παντού.
4. Προσθέστε τα καβουρδισμένα κουκουνάρια το τυρί και το χυμό από το λεμόνι. Ανακατέψτε πάλι και σερβίρετε.

Απολαύστε τη Σαρακοστή στα Carrefour

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ