Taylor Swift: Η στυλιστική της εξέλιξη από diva της country σε fashion icon

Sabine Camhi
Taylor Swift: Η στυλιστική της εξέλιξη από diva της country σε fashion icon

Από το απόλυτο American girl μετατράπηκε στην πιο fashionable σταρ και έκανε ολόκληρο τον πλανήτη να τραγουδάει το «All too well» και να θυμώνει με τον Jake Gyllenhaal.

Κατά τη διάρκεια της 15ετούς καριέρας της, η Taylor Swift είχε και αρκετά fashion eras. Από την country girl με ατίθασα σγουρά μαλλιά και τις καουμπόικες μπότες (Fearless), μέχρι την pop superstar που κατέλαβε την μουσική βιομηχανία με τις επιτυχίες της (1989), το στυλ της Taylor έχει αναμφισβήτητα αλλάξει πολύ μέσα στα χρόνια. Και ποιος μπορεί να ξεχάσει όταν τα έκαψε όλα με το grunge στυλ της το 2017 (Reputation), πριν κάνει δυναμικό comeback με αλλαγή διάθεσης και στυλ το 2019 με την κυκλοφορία του «Me!» (Lover).


https://www.instagram.com/p/BYNz_r0HMgt/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Όλα δημιούργησαν την γυναίκα που γνωρίζουμε τώρα: μια που ζει το απόλυτο βουκολικό όνειρο μέσα από το «Folklore» και το αδελφικό του άλμπουμ, με τίτλο «Evermore». Ένα πράγμα είναι σίγουρο: καμία τραγουδίστρια δεν έχει αλλάξει το στυλ της τόσο συχνά, ή όσο επιτυχημένα, όσο η Taylor.

Εντωμεταξύ, θαυμαστές της pop star περίμεναν με τεράστια αγωνία την νέα ηχογράφηση του άλμπουμ της «Red», που είχε κυκλοφορήσει αρχικά το 2012. Οι ανανεωμένες εκτελέσεις στα αγαπημένα τραγούδια της δισκογραφικής της δουλειάς αποκαλύφθηκαν στις 12 Νοεμβρίου, και η Taylor κατέκτησε το ρεκόρ για τη γυναίκα καλλιτέχνιδα με τα περισσότερα streams σε μια ημέρα στην ιστορία του Spotify.


https://www.instagram.com/p/CSPEsteMmE5/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Με αφορμή αυτήν την κυκλοφορία λοιπόν, συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω για να βρεις την στυλιστική εξέλιξη της Tay-Tay.

Στο μουσικό βίντεο για το «Fifteen», 2009

Το 2009, η Taylor Swift ζούσε ένα παραμύθι. Το δεύτερο άλμπουμ της Fearless είναι μέχρι σήμερα το πιο βραβευμένο country άλμπουμ στην ιστορία. Το άλμπουμ βασίστηκε στην αφήγηση, στις φαντασιώσεις και στις ονειροπολήσεις και αντικατοπτρίστηκε μέσα από το στυλ της εκείνη την χρονιά - από το μωβ φόρεμα που φόρεσε στα Grammys μέχρι το ονειρεμένο λευκό φόρεμα που φόρεσε για να εμφανιστεί στα βραβεία Academy of Country Music Awards.



Στο μουσικό βίντεο για το «Red», 2013

Το τέταρτο άλμπουμ της Taylor, Red, καθόρισε τις αρχές της δεκαετίας του 2010. Χρησιμοποιώντας πλάνα από την παγκόσμια περιοδεία της εκείνη την χρονιά, το μουσικό βίντεο για το τραγούδι «Red» χαρακτηρίζει τέλεια την εμφάνισή της εκείνη την περίοδο: μαύρα, άσπρα και αστραφτερά κόκκινα σύνολα που αποτελούνται από καυτά παντελόνια, δαντελωτά μπλουζάκια, παπούτσια για χορό και κολεγιακά τζάκετ, όλα συνδυασμένα με το χαρακτηριστικό έντονο κόκκινο κραγιόν της Taylor.



Στο Victoria Secret Fashion Show, 2014

Η Taylor έκανε το ντεμπούτο της στο show της Victoria's Secret με ένα μαύρο bra top, ψηλοκάβαλα shorts, και ψηλά τακούνια. Στη σκηνή σε στάδια σε όλο τον κόσμο, η Taylor φορούσε δερμάτινες ολόσωμες κολλητές φόρμες, αστραφτερά bralettes και μπότες μέχρι τους μηρούς.



Στο MET Gala, 2016

Στο MET Gala το 2016 η Taylor ήταν μεταξύ των οικοδεσποτών, μαζί με τους Idris Elba, Jonathan Ive και την Anna Wintour, και η εμφάνισή της ήταν πολύ edgy. Φόρεσε ένα metallics snakeskin φόρεμα με cut outs του οίκου Louis Vuitton σε συνδυασμό με ένα ζευγάρι ψηλά πέδιλα gladiator, εμφανίστηκε με πλατινέ ξανθιά μαλλιά και σκούρο κραγιόν.



Στα βραβεία Grammy, 2021

Κατά την διάρκεια της καραντίνας το 2020, η τραγουδίστρια κυκλοφόρησε δύο λαϊκά (folk για τους Αμερικάνους) άλμπουμ, Folklore και Evermore. Τα μαλλιά της είχαν αρχίσει να επιστρέφουν στις φυσικές μπούκλες της πρώιμης καριέρας της και το στυλ της ήταν φθινοπωρινό και cosy chic. Στα Grammys εμφανίστηκε με ένα εντυπωσιακό φόρεμα Oscar de la Renta, κεντημένο με απλικέ λουλούδια. Η Swift κέρδισε το τρίτο βραβείο Grammy για Καλύτερο Άλμπουμ της Χρονιάς. Έτσι έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που κέρδισε το βραβείο αυτό τρεις φορές.



Στο I Bet You Think About Me, 2021

Το «I Bet You Think About Me» είναι ένα από τα ελάχιστα ακυκλοφόρητα κομμάτια που περιλαμβάνονται στο «Red (Taylor’s Version)», το βίντεο του οποίου αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Blake Lively. Το μουσικό βίντεο επικεντρώνεται γύρω από τον γάμο του πρώην της Taylor (Miles Teller), όπου η τραγουδίστρια εμφανίζεται ντυμένη σε 5 διαφορετικά κόκκινα σύνολα. Η Taylor εμφανίζεται αρχικά ντυμένη ως σερβιτόρος στο γάμο, με ένα αξιολάτρευτο καπέλο. Στην συνέχεια, φοράει ένα εντυπωσιακό κόκκινο φόρεμα με βολάν στους ώμους. Στην τρίτη σκηνή εμφανίζεται με ένα κόκκινο κοστούμι, στην τέταρτη με ένα φόρεμα με απλικέ τριαντάφυλλα, και στην τελευταία με ένα strapless κόκκινο φόρεμα κρατώντας την κιθάρα κάτω από έναν πολυέλαιο.



«Βάζω στοίχημα ότι με σκέφτεσαι όταν λες: “Θεέ μου, είναι τρελή, έγραψε ένα τραγούδι για μένα”» τραγουδά στον τελευταίο στίχο του τραγουδιού. «Στοιχηματίζω ότι με σκέφτεσαι».

Συνέχισε παρακάτω για να δεις τις φωτογραφίες.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: AP News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Taylor Swift και Blake Lively συνεργάζονται για epic μουσικό βίντεο! Ο Miles Teller πρωταγωνιστής

Σε χώρισε κι ακόμα ψάχνεις να μάθεις το γιατί; Το ίδιο έπαθε η Taylor Swift με τον Jake Gyllenhaal!