Japan μέχρι το κόκαλο

Japan μέχρι το κόκαλο

Πασίγνωστοι επαγγελματίες της μόδας κάνουν ότι μπορούν σε ένα auction που τα έσοδα πάνε στους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού και του τσουνάμι, που χτύπησε την Ιαπωνία.

Είναι θεαματικό πόσο γρήγορα αντέδρασαν, δημιουργικά και πολύ άμεσα, πολλές εταιρείες μόδας και αξεσουάρ, ιδιώτες, αλλά και καλλιτέχνες, όπως η Lady Gaga με το βραχιολάκι «We pray for Japan», προσπαθώντας να απαλύνουν τις πληγές του καταστροφικού τσουνάμι. Ο σχεδιαστής κοσμημάτων Alexis Bital έδωσε όλα τα έσοδα μίας ημέρας πωλήσεων στο κατάστημά του με ειδικό πάρτι και κάλεσμα σε σημαντικά ονόματα του χώρου, ενώ ο σχεδιαστής παπουτσιών και αγαπημένο παιδί των γυναικών Nicholas Kirkwood και πολλοί, μα πάρα πολύ άλλοι συνεισέφεραν με τον δικό τους τρόπο.

Μην ξεχνάμε ότι η Ιαπωνία είναι μία κατεξοχήν χώρα κατανάλωσης που λατρεύει τη μόδα και μόνο ο Marc Jacobs έχει παραπάνω από τριάντα πέντε καταστήματα εκεί.

Οι Ιάπωνες λατρεύουν τους σχεδιαστές και αυτοί με τη σειρά τους σκαρφίστηκαν κάτι μεγαλειώδες όχι μόνο για να βοηθήσουν οικονομικά, αλλά και για να παρέχουν τις πλέον αξέχαστες εμπειρίες σε αυτούς που θα ποντάρουν και θα κερδίσουν στη δημοπρασία αγάπης για την Ιαπωνία που διοργανώνει το CDFA στο site www.Charitybuzz.com μέχρι τις 28 Απριλίου 2011.

Ποια είναι τα «έπαθλα»; Συνάντηση με την σιδηρά κυρία της παγκόσμιας μόδας και διευθύντριας της Αμερικάνικης Vogue, Anna Wintour! Θα είσαστε παρών σε μία από τις θρυλικές φωτογραφίσεις του περιοδικού που συνεπάγεται σίγουρα γνωριμία με τα ιερά τέρατα της μόδας, του modeling και της φωτογραφίας όπως o Steven Meisel, οι Mert & Marcus, ο Steven Klein και ο Bruce Weber. Ο Tom Ford θα κόψει και θα ράψει ένα ρούχο του επάνω σας, στις ακριβείς διαστάσεις σας και -περιττό να το πω- με υπερσυλλεκτική αξία γιατί θα τον έχετε με τις καρφίτσες, στα γόνατα να σας κάνει στρίφωμα! Μόνο που το λέω ηδονίζομαι. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Tim Gunn, συμπαρουσιαστής της Heidi Klum στο πολύ πετυχημένο αμερικανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα «Project Runway», θα σας κάνει ειδικά μαθήματα για να βελτιώσετε το ενδυματολογικό σας στυλ και που ξέρετε μπορεί και να καταφέρεται να «φάτε» τη θέση της παρουσιάστριας αν τον εντυπωσιάσετε.

Το τελευταίο είναι και το πιο σουρεαλιστικό: η εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών και συγκεκριμένα της κούκλας-σύμβολο–φετίχ Barbie, θα σας κάνει μια πλαστική κούκλα με τα δικά σας χαρακτηριστικά! Ένα δώρο αξίας άνω των 10.000$. Αν είναι να κάνετε την υπερβολή τουλάχιστον να σας μείνει και η Barbie!