Νεύρα εσύ; Κρόσσια εγώ

Νεύρα εσύ; Κρόσσια εγώ

Καλός και ο μινιμαλισμός αλλά κούρασε. Η σημαντικότερη τάση της σεζόν είναι τα κρόσσια και ας μην ξέρετε paso doble.

Οι αναφορές στη μόδα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, αλλά ευτυχώς τα τελευταία χρόνια αντί να γίνονται ρετρό και οπισθοδρομικές, προσαρμόζονται στον 21ο αιώνα και τα αποτελέσματα είναι πολύ σύγχρονα και τρομερά εντυπωσιακά.

Μετά την φετινή συγκλονιστική καλοκαιρινή συλλογή του Roberto Cavalli, όπου τα κρόσσια είχαν και πάλι την τιμητική τους, με καινούργιες τεχνικές, έξυπνους συνδυασμούς και θεαματικά αποτελέσματα, ο Καναδός Mark Fast εδώ και τέσσερις σεζόν παράλληλα, τα καθιέρωσε ως αποκλειστικό trademark της δουλειάς του, κάνοντας τις γυναίκες να κλαίνε από ηδονή κάθε φορά που επιλέγουν να φορέσουν μία αντίστοιχη δημιουργία του.

Τα σχέδια σε ρούχα με κρόσσια μέχρι τώρα, συνήθως πρόσθεταν λίγο παραπάνω όγκο στο γυναικείο κορμί, αλλά μόνο γιατί κανείς δεν είχε κάτσει προσεκτικά να τα προσαρμόσει σε φορέματα και αξεσουάρ που θα είχαν έναν ολοκληρωτικό αέρα ανανέωσης και μία νέα πληροφορία, ώστε να προσδώσουν στυλ για την πόλη και όχι «καμπαρέ» νούμερο τραγουδίστριας σε play back τραγούδι για κουφούς.

Η καλοκαιρινή αγορά είναι φίσκα σε κάθε λογής σχέδιο και παραλλαγής κρόσσι και το φόρεμα της φωτογραφίας είναι απλά ένα λαμπρό παράδειγμα αυτής.

Αν καταφέρεται και το βρείτε online ή σε κάποια από τις πολύ hot boutiques των μητροπόλεων της μόδας, να το αγοράσετε χωρίς δεύτερη κουβέντα!

Φοριέται σκέτο ως βραδινό με gladiator booties ψηλοτάκουνα, ή απογευματινό με λεπτό leather jacket και φλατ δετά μποτάκια πάλι με επιρροή gladiator.

Αν πάλι θέλετε να σας αποθεώνει όλο, μα όλο το σύμπαν, από περαστικούς μέχρι top fashion directors, το χρυσό φόρεμα με τα κρόσσια-αλυσίδες που φόραγε η Natasha Poly στην φετινή πασαρέλα Balmain είναι ακριβώς αυτό που ψάχνατε αλλά δεν ξέρατε ότι το θέλατε. Ένα καθαρά συλλεκτικό κοντό στενό «συ-γκλο-νι-στι-κό» φόρεμα καθώς ο σχεδιαστής πρόσφατα απολύθηκε λόγω ψυχολογικών προβλημάτων. Δυστυχώς ήταν και η τελευταία του collection για τον γαλλικό οίκο καθώς ακόμη είναι κλεισμένος σε τρελάδικο –αλήθεια- προφανώς από το να «υφαίνει» ένα ένα τα κρόσια σε αυτό το φόρεμα. Με 28.000 ευρώ price tag η νέα Daphne Guinness είστε εσείς και οι πόρτες των μουσείων στα πόδια σας!

Aν πάλι για κάποιο λόγο τα θέλετε όλα, αλλά δεν μπορείτε -απορώ γιατί ως γνωστόν, λεφτά υπάρχουν- κάντε ένα καλό window shopping και βρείτε τα κατάλληλα κρόσσια σε στυλ και πορτοφόλι για εσάς ή γι' αυτόν που θα σας τα πάρει, σε τοπ, παντελόνι, τσάντα η φόρεμα. Υπάρχουν και γυαλιά αλλά είστε τόσο τολμηρή;

Μία δυνατή τάση αλλά και ένα γενναίο φάσκελο στην γκρίνια, την ασχήμια και τα περιττά κιλά. Τρέξτε αμέσως!